Η πρώτη αντίδραση του Λαπόρτα για την παραίτηση του Τσάβι

Τσάβι & Τζουάν Λαπόρτα

i

©Photo by Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Η πρώτη αντίδραση του Λαπόρτα για την παραίτηση του Τσάβι

Sportal newsroom 15:48 - 28.01.2024

Ο ιδιοκτήτης της Μπαρτσελόνα, Λαπόρτα μίλησε για πρώτη φορά μετά την παραίτηση του Τσάβι λέγοντας ότι θα μείνει αφοσιωμένος μέχρι το τέλος του συμβολαίου του.

Ο Τσάβι έκανε γνωστό ότι στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός τεχνικός των «μπλαουγκράνα» μετά την ήττα από τη Βιγιαρεάλ ανακοίνωσε πως δεν θα συνεχίσει με την ομάδα της Βαρκελώνης μετά το τέλος της σεζόν, όταν δηλαδή ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του. 

«Θέλω να ανακοινώσω ότι στις 30 Ιουνίου δεν θα συνεχίσω ως προπονητής της Μπαρτσελόνα. Το είχα αποφασίσει πριν από λίγες μέρες, αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα. Ο σύλλογος χρειάζεται μια αλλαγή δυναμικής. Ως culé, σκέφτομαι τον σύλλογο, τους παίκτες... Οι ποδοσφαιριστές θα είναι πιο ήρεμοι», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του.

Την απόφαση αυτή σχολίασε άμεσα ο Τζουάν Λαπόρτα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα του πως ο Τσάβι και το τεχνικό επιτελείο του θα δώσουν τα πάντα μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

«Δέχομαι την κατάσταση και την αποχώρηση του Τσάβι στο τέλος της σεζόν. Δέχτηκα την απόφαση του επειδή είναι θρύλος της ομάδας. Είμαι σίγουρος στην αφοσίωση του Τσάβι και στο σταφ του μέχρι το τέλος της σεζόν»

Υπενθυμίζεται πως ο Καταλανός τεχνικός ανέλαβε την Μπαρτσελόνα τον Νοέμβριο του 2021, μετά από μια θητεία στο Κατάρ, για λογαριασμό της Αλ Σαάντ. Την περασμένη σεζόν, οδήγησε τον σύλλογο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του ισπανικού Super Cup, όμως τη φετινή χρονιά τα πράγματα δεν εξελίσσονται ιδανικά.

Οι «μπλαουγκράνα» βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 44 βαθμούς, χωρίς ουσιαστικές ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά τον αποκλεισμό από την Αθλέτικ Μπιλμπάο για το Κύπελλο Ισπανίας, η ήττα από την Βιγιαρεάλ οδήγησε τον Τσάβι στην απόφαση να αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας μετά τη λήξη της σεζόν.