Τρομερή παραδοχή Λαπόρτα: «Αν δεν ήταν ο Τσάβι θα τον είχα ήδη απολύσει»

Ζουάν Λαπόρτα

i

PrtScr

Τρομερή παραδοχή Λαπόρτα: «Αν δεν ήταν ο Τσάβι θα τον είχα ήδη απολύσει»

Κώστας Τόπας 13:34 - 02.02.2024

Σε συνέντευξή του στο RAC1, ο Τζουάν Λαπόρτα, πρόεδρος της Μπαρτσελόνα ​​παραδέχεται ότι τα κακά αποτελέσματα θα τον είχαν ωθήσει να απολύσει τον προπονητή αν δεν ήταν ο Τσάβι.

Αυτή είναι μια ασυνήθιστη επικοινωνία. Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα ​​παραδέχτηκε δημόσια ότι τα τρέχοντα απογοητευτικά αποτελέσματα του συλλόγου θα τον είχαν ωθήσει να απολύσει τον προπονητή από τη θέση του αν δεν ήταν ο Τσάβι.

«Αν δεν ήταν ο Τσάβι, θα τον είχα ήδη απολύσει», είπε ο ισχυρός άνδρας των «μπλαουγκράνα» σε συνέντευξη που παραχώρησε στο RAC1. «Δεν πρόκειται να αποκλείσω τον Τσάβι, γιατί δεν του αξίζει. Του αξίζει να τον εμπιστεύονται». πρόσθεσε, κρίνοντας τον Καταλανό προπονητή «απελευθερωμένο» από την ανακοίνωση της αποχώρησής του στο τέλος της σεζόν.

«Δεν έχω μιλήσει με κανέναν προπονητή»

Ερωτηθείς για τις δυνατότητες διαδοχής του Τσάβι, ο Τζουάν Λαπόρτα εξήγησε ότι θα βασιστεί στον αθλητικό διευθυντή Ντέκο: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν προπονητή. Υπάρχουν αρχές αθλητικής πολιτικής στις οποίες θα πρέπει να προσαρμοστεί ο νέος προπονητής. Υπάρχουν αρχές που εμείς δεν μπορούμε να απαρνηθούμε γιατί μας έχουν φέρει δόξα στο παρελθόν και δεν πρόκειται να τους αποκηρύξουμε (...) Θα έρθει ένας προπονητής με συγκεκριμένο ιστορικό, εκτός κι αν χρειαστεί να πάρουμε μια πιο ευφάνταστη απόφαση».

Οι φήμες περιλαμβάνουν προαγωγή του πρώην Μεξικανού αμυντικού Ραφαέλ Μάρκες, που είναι επί του παρόντος υπεύθυνος για την ομάδα των Νέων. «Δεν αποκλείεται», παραδέχτηκε ο πρόεδρος. Η Μπαρτσελόνα καταλαμβάνει την 4η θέση στο ισπανικό πρωτάθλημα, 10 βαθμούς πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης που προηγείται στην κορυφή.