Μία χαρτοπετσέτα αξίας 350.000 ευρώ με την υπογραφή του Λιονέλ Μέσι
i

© Intime

Μία χαρτοπετσέτα αξίας 350.000 ευρώ με την υπογραφή του Λιονέλ Μέσι

Γιάννης Λιβανός • 09:58 - 01.02.2024

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από όταν ο Λίονελ Μέσι υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την Μπαρτελόνα. Λίγοι γνωρίζουν ότι η πρώτη συμφωνία του Αργεντινού παίκτη με τους «μπλαουγκράνα» έγινε σε μία χαρτοπετσέτα, η οποία μάλιστα βγαίνει σε δημοπρασία έπειτα από τόσο καιρό!

Οι λάτρεις του ποδοσφαίρου και οι συλλέκτες περιμένουν με ανυπομονησία τη δημοπρασία ενός ιστορικού αντικειμένου που άλλαξε για πάντα την πορεία της λαμπρής καριέρας του Λιονέλ Μέσι. Η περίφημη χαρτοπετσέτα στην οποία ο Μέσι υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα στις 14 Δεκεμβρίου 2000, πρόκειται να βγει σε δημοπρασία από τον Μπονχάμς, έναν διάσημο βρετανικό οίκο δημοπρασιών, μεταξύ 18 και 27 Μαρτίου

Η εκτιμώμενη τιμή πώλησης της περίφημης αυτής χαρτοπετσέτας αναμένεται να κυμανθεί στο εντυπωσιακό εύρος των 300.000 έως 500.000 λιρών. Αυτό το εξαιρετικά αναμνηστικό κομμάτι φυλάσσεται προσεκτικά σε χρηματοκιβώτιο ακριβώς μετά την υπογραφή του Μέσι, υπό την κηδεμονία του Οράσιο Γκατσιόλι, του τότε εκπροσώπου του Μέσι. Η εμβληματική χαρτοπετσέτα φέρει τις υπογραφές όχι μόνο του ίδιου του Μέσι, αλλά και του Κάρλες Ρέσακ, του τεχνικού γραμματέα της Μπαρτσελόνα, και του Γιόσεφ Μαρία Μινγκέλα, του ανιχνευτή ταλέντων που πιστώνεται με την ανακάλυψη του Αργεντινού ποδοσφαιριστή.

Ο Μινγκέλα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ταξίδι του Μέσι στη Βαρκελώνη, επιβλέποντας τη διαμονή και την ευημερία του Λιο μαζί με τον πατέρα του, Χόρχε, από τον Σεπτέμβριο του 2000 μέχρι να εγκατασταθούν στην πόλη. Η χαρτοπετσέτα, η οποία υπογράφηκε κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, κατέχει μια γραπτή δέσμευση του Κάρλες Ρέσακ. Η επιγραφή, με μπλε μελάνι στυλό, πιστοποιεί την επίσημη δέσμευση που έγινε εκείνη την αξέχαστη ημέρα, παρά τις κάποιες αντίθετες απόψεις στο στρατόπεδο της Μπαρτσελόνα.

Η χαρτοπετσέτα υποτίθεται ότι θα έμπαινε στο μουσείο της Βαρκελώνης

Αρχικά, ο Γκατζιόλι είχε εκφράσει την πρόθεσή του να δωρίσει αυτό το ανεκτίμητο κομμάτι της ιστορίας στο μουσείο της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, φαίνεται ότι το κλίμα έχει αλλάξει, καθώς η χαρτοπετσέτα βρίσκεται στο μπλοκ της δημοπρασίας και δεν αποτελεί έκθεμα μουσείου. Η σημασία αυτού του αντικειμένου δεν έγκειται μόνο στη φυσική του υπόσταση, αλλά και στον μεταμορφωτικό αντίκτυπο που είχε στην καριέρα του Μέσι και στη μοίρα της Μπαρτσελόνα

Το έγγραφο έγινε σύμβολο δέσμευσης κατά τη διάρκεια μιας περιόδου αβεβαιότητας στον σύλλογο, όπου οι απόψεις για την υπογραφή του νεαρού ταλέντου διέφεραν. Ο Μέσι, αν και «μάγευε» τα πλήθη με τις απίστευτες ικανότητές του, αντιμετώπιζε σκεπτικισμό λόγω ανησυχιών που σχετίζονταν με την ανάπτυξη. Ο σύλλογος των «μπλαουγκράνα» έλαβε προληπτικά μέτρα, εφαρμόζοντας ένα σχέδιο θεραπείας για να διασφαλίσει ότι η σωματική του ανάπτυξη θα ευθυγραμμιζόταν με την ηλικία του.

Η δημοπρασία πλησιάζει

Ο Ίαν Έλινγκ, επικεφαλής του τμήματος βιβλίων και χειρογράφων του Μπόνχαμς στη Νέα Υόρκη, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επικείμενη δημοπρασία. Σημείωσε: «Πρόκειται για ένα από τα πιο συναρπαστικά αντικείμενα που έχω χειριστεί. Ναι, είναι μια χάρτινη χαρτοπετσέτα, αλλά είναι η περίφημη χαρτοπετσέτα που σηματοδότησε την αρχή της καριέρας του Λιονέλ Μέσι. Άλλαξε τη ζωή του Μέσι, το μέλλον της Μπαρτσελόνα και συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία μερικών από τις πιο ένδοξες στιγμές του ποδοσφαίρου, για δισεκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο».

Οταν είχε διαρρεύσει το αστρονομικό συμβόλαιο του Νεϊμάρ στη Μπαρτσελόνα και είχε σοκάρει τους πάντες
LA LIGA

08:45 - 01.02.2024

Οταν είχε διαρρεύσει το αστρονομικό συμβόλαιο του Νεϊμάρ στη Μπαρτσελόνα και είχε σοκάρει τους πάντες

Κάποτε διέρρευσε ένα από τα συμβόλαια με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, καθώς αποκαλύφθηκε στο κοινό μια ολόκληρη ανάλυση του μισθού, των μπόνους και των ρητρών του Νεϊμάρ στη Μπαρτσελόνα.

 Καθώς η ημερομηνία της δημοπρασίας πλησιάζει, ο ποδοσφαιρικός κόσμος περιμένει με ανυπομονησία ποιος θα γίνει ο περήφανος ιδιοκτήτης αυτής της ιστορικής χαρτοπετσέτας, ενός απτού κομματιού του εξαιρετικού ταξιδιού που οδήγησε τον Λιονέλ Μέσι να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία.

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }