Το άστρο του Βίτορ Ρόκε έλαμψε και η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες

Λύτρωσε την Μπαρτσελόνα ο Βίτορ Ρόκε

i

© PrtScr

Το άστρο του Βίτορ Ρόκε έλαμψε και η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες

Πάνος Κορομηλάς 21:53 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 22:13 - 31.01.2024

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Οσασούνα με 1-0, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βίτορ Ρόκε. Το νέο wonderkid των Καταλανών πέρασε στο ματς στο 62' και ένα λεπτό αργότερα πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, χαρίζοντας μια σημαντική νίκη ψυχολογίας στην ομάδα του.

Η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε την Οσασούνα στο Ολυμπιακό στάδιο της Βαρκελώνης, στα πλαίσια της εμβόλιμης 20ης αγωνιστικής της La Liga. Οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν με 1-0, χάρη στο πρώτο γκολ του Βίτορ Ρόκε με τη φανέλα της ομάδας. Ο 18χρονος Βραζιλιάνος ήρθε από τον πάγκο και λύτρωσε την ομάδα του Τσάβι, χαρίζοντας μια ισχυρή ένεση ψυχολογίας, μετά τις δύο σκληρές ήττες από Αθλέτικ Μπιλμπάο και Βιγιαρεάλ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στο παιχνίδι, πήραν την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Φερνάντες.

Η πρώτη σημαντική ευκαιρία ωστόσο άργησε να έρθει. Στο 35ο λεπτό, ο Γκουντογκάν εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κουντέ πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τελική του Μπούντιμιρ μέσα από την περιοχή.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, ο Κουντέ πήρε νέα κεφαλιά, όμως αστόχησε ξανά.

Μετά την ανάπαυλα το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο. Η Οσασούνα πήρε κάποια μέτρα και περιόρισε σημαντικά την κυκλοφορία της Μπαρτσελόνα.

Στο 62ο λεπτό, ο Τσάβι πέρασε στο ματς τον Βίτορ Ρόκε και στην επόμενη φάση δικαιώθηκε.

Το νέο μεγάλο «αστέρι» των «μπλαουγκράνα» αξιοποίησε την εξαιρετική σέντρα του Κανσέλο και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ.

Η Ουνάι Γκαρθία δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 67'και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Παρ' όλα αυτά, η Οσασούνα είχε χρυσή ευκαιρία να ισοφαρίσει με δοκάρι του Ραούλ Γκαρθία.

Οι Καταλανοί διαχειρίστηκαν το προβάδισμα τους μέχρι το τέλος και έφτασαν σε μια σπουδαία νίκη. Ένα αποτέλεσμα που μπορεί να «βγάλει» την ομάδα από την μικρή κρίση που προκάλεσε τόσο ο αποκλεισμός από το Copa del Rey όσο και η ήττα από τη Βιγιαρεάλ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA