Τσάβι για την Μπαρτσελόνα: «Σε κάνουν να νιώθεις ότι δεν αξίζεις»

Τσάβι

i

© PrtScr

Τσάβι για την Μπαρτσελόνα: «Σε κάνουν να νιώθεις ότι δεν αξίζεις»

Πάνος Κορομηλάς 16:46 - 30.01.2024 / Ανανεώθηκε: 16:53 - 30.01.2024

Μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα στο τέλος της σεζόν, ο Τσάβι άφησε αιχμές για τη λειτουργία του συλλόγου, τονίζοντας πως το έργο του δεν έχει εκτιμηθεί όσο θα έπρεπε.

Μετά την ήττα από τη Βιγιαρεάλ, ο Τσάβι ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα στο τέλος της σεζόν. Έκτοτε, μίλησε για την απόφαση του, βάζοντας μπροστά το καλό της ομάδας. 

Άμεση ήταν και η αντίδραση του Τζουάν Λαπόρτα, ο οποίος υποστήριξε πως θα σεβαστεί απόλυτα την απόφαση του. 

Στη συνέντευξη τύπου εν όψει της αναμέτρησης με την Οσασούνα (31/01, 20:00), ο Καταλανός τεχνικός τόνισε πως το έργο του στον σύλλογο δεν έχει εκτιμηθεί όσο θα έπρεπε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του μελλοντικά:

«Πιστεύω ότι το έργο δεν έχει εκτιμηθεί αρκετά κι αυτό με φθείρει. Έτσι νιώθω. Δεν είναι επειδή δεν αντέχω την πίεση. Φτάσαμε σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου. Χρειαζόμασταν αντίδραση και περισσότερο ενθουσιασμό. 

Πρέπει να συνεχίσουμε. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο γιατί οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα χρειάζονται αντίδραση. Έχω πάρει την απόφαση εδώ και πολύ καιρό. Η δουλειά μας δεν εκτιμάται αρκετά. Και στην αρχή της σεζόν πίστευα ήδη ότι θα ήταν η τελευταία» δήλωσε αρχικά για να συμπληρώσει:

«Δεν αποκλείω το να επιστρέψω. Η Μπαρτσελόνα θα με έχει για ό,τι χρειαστεί, αλλά τώρα νομίζω ότι δεν με χρειάζεται. Το είχα ήδη αποφασίσει. Νομίζω ότι η δουλειά δεν εκτιμάται. Σε κάνουν να νιώθεις κάθε μέρα ότι δεν αξίζεις.

Μίλησα με τον Πεπ και μου είπε το ίδιο. Συνέβη και με τον Βαλβέρδε. Είδα τον Λουίς Ενρίκε να υποφέρει. Πρέπει να σκεφτούμε. Έχουμε πρόβλημα με τις απαιτήσεις. Φαίνεται σαν να ρισκάρεις τη ζωή σου σε κάθε στιγμή. Γι' αυτό λέω ότι είναι σκληρό, δεν είναι ευχάριστο».

Υπενθυμίζεται πως ο Τσάβι ανέλαβε την Μπαρτσελόνα τον Νοέμβριο του 2021, μετά από δύο σεζόν στο Κατάρ, για λογαριασμό της Αλ Σαντ. Οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας και του ισπανικού Super Cup την περασμένη χρονιά, όμως φέτος τα πράγματα δεν εξελίσσονται ιδανικά. 

Οι «μπλαουγκράνα» ισοβαθμούν με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην τρίτη θέση της La Liga,δίχως ουσιαστικές ελπίδες για τον τίτλο, ενώ έχουν αποκλειστεί και από τη συνέχεια του Copa del Rey.