Ο Γκουαρντιόλα υπερασπίστηκε τον Τσάβι: «Η πίεση που αισθάνεσαι στην Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλη ομάδα»

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

© PrtScr

Ο Γκουαρντιόλα υπερασπίστηκε τον Τσάβι: «Η πίεση που αισθάνεσαι στην Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλη ομάδα»

Πάνος Κορομηλάς 18:15 - 30.01.2024

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μίλησε για την απόφαση του Τσάβι να αποχωρήσει από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα, εστιάζοντας στην πίεση που «συνοδεύει» όποιον προπονητή βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

Ο Τσάβι ολοκληρώνει τη θητεία του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν. Μια πορεία με θετικές και αρνητικές στιγμές, μπαίνει έτσι στην τελική της ευθεία.

Μιλώντας για την αποχώρηση του, ο Καταλανός προπονητής υποστήριξε πως είναι μια απόφαση που είχε λάβει καιρό πριν την ανακοινώσει, με γνώμονα μόνο το καλό του συλλόγου. Από την πλευρά της διοίκησης, ο Τζουάν Λαπόρτα δήλωσε πως θα σεβαστεί απόλυτα την εξέλιξη αυτή:

«Δέχομαι την κατάσταση και την αποχώρηση του Τσάβι στο τέλος της σεζόν. Δέχτηκα την απόφαση του επειδή είναι θρύλος της ομάδας. Είμαι σίγουρος στην αφοσίωση του Τσάβι και στο σταφ του μέχρι το τέλος της σεζόν».

Ένας άλλος προπονητής που γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει στους «μπλαουγκράνα» ρωτήθηκε για την απόφαση του συναδέλφου του. Ο λόγος για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος μπορεί να βρίσκεται πλέον στη Μάντσεστερ Σίτι, όμως έχει ζήσει εκ των έσω τη λειτουργία της Μπαρτσελόνα για πολλά χρόνια. 

Ο Ισπανός τεχνικός υποστήριξε πως κατανοεί πλήρως την απόφαση του Τσάβι, κάνοντας λόγο για τη μεγάλη πίεση που βαραίνει τον εκάστοτε προπονητή της Μπαρτσελόνα:

«Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την πίεση που έχουμε στην Αγγλία με την Ισπανία, σύμφωνα με την εμπειρία μου. Είναι χίλιες φορές πιο σκληρή εκεί. Έξι συνεντεύξεις Τύπου την εβδομάδα, πολλά παιχνίδια. Η πίεση που αισθάνεσαι στην Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη ομάδα. Οπότε καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που περνάει ο Τσάβι».

Υπενθυμίζεται πως ο Γκουαρδιόλα βρισκόταν στο τιμόνι της ομάδας για τέσσερα χρόνια, από το 2008 έως το 2012. Οδήγησε τη Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων και δύο Champions League πριν αποχωρήσει. Ακολούθησε ένα «διάλλειμα» ενός χρόνου, πριν αναλάβει τη Μπάγερν Μονάχου και στη συνέχεια την Μάντσεστερ Σίτι