Ο Ντέκο συζητά με τον Φλικ για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα

Χάνσι Φλικ

Ο Ντέκο συζητά με τον Φλικ για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα

Πάνος Κορομηλάς 23:11 - 31.01.2024

Ο Χάνσι Φλικ βρίσκεται ψηλά στη λίστα της Μπαρτσελόνα για τη διαδοχή του Τσάβι και ο Ντέκο έχει κάνει ήδη τις πρώτες επαφές μαζί του.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή εν όψει της επόμενης σεζόν, μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Τσάβι από τον πάγκο της ομάδας. Οι «μπλαουγκράνα» έχουν ανοιχτά τα μάτια τους στην αγορά και ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται τα πρώτα ονόματα. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της BILD, ο Χάνσι Φλικ είναι το φαβορί για να αναλάβει τα ηνία των Καταλανών και ήδη ο Ντέκο έχει κάνει τις αρχικές επαφές ώστε να μπουν οι βάσεις για μελλοντική συμφωνία. Ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα φαίνεται πως εξήγησε στον Φλικ το project του συλλόγου, προκειμένου να τον πείσει να αναλάβει. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λαπόρτα εξετάζει την περίπτωση του Φλικ. Πριν αναλάβει ο Τσάβι, o ισχυρός άνδρας της ομάδας είχε έρθει ξανά σε επαφή με τον Γερμανό προπονητή, όμως τότε η απάντησή του ήταν αρνητική. Όπως φαίνεται, ξαναχτύπησε την πόρτα του μετά την ανακοίνωση του Ισπανού προπονητή, με την προοπτική να αναλάβει την ομάδα μετά το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Από τον Σεπτέμβριο του 2023, ο Φλικ δεν εργάζεται σε κάποια ομάδα. Τον Ιούλιο του 2019, ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου της Μπάγερν Μονάχου, ενώ τον Νοέμβριο του ιδίου έτους ανέλαβε τον ρόλο του πρώτου προπονητή μετά τη φυγή του Νίκο Κόβατς. Εκεί παρέμεινε για 1,5 χρόνο οδηγώντας τους Βαυαρούς στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων, ενός κυπέλλου Γερμανίας και ενός Champions League.

Ακολούθησε το πέρασμα του από την εθνική ομάδα της Γερμανίας, στο τιμόνι της οποίας έμεινε για 25 ματς με απολογισμό 12 νίκες, επτά ισοπαλίες και έξι ήττες.