Ποστέκογλου για την μπλε κάρτα: «Η δεκάλεπτη αποβολή θα καταστρέψει το παιχνίδι»

Άγγελος Ποστέκογλου

i

© PrtScr

Ποστέκογλου για την μπλε κάρτα: «Η δεκάλεπτη αποβολή θα καταστρέψει το παιχνίδι»

Ο Άγγελος Ποστέκογλου πήρε θέση για την έλευση της μπλε κάρτας και δεν έκρυψε την ενόχλησή του.

Κίτρινη, κόκκινη, έρχεται όπως όλα δείχνουν και η μπλε κάρτα στο ποδόσφαιρο. Ήταν γνωστό ότι εξεταζόταν, αλλά σύμφωνα με την Telegraph εγκρίθηκε ο συγκεκριμένος κανονισμός και η μπλε κάρτα θα εισαχθεί στο ποδόσφαιρο, αρχικά δοκιμαστικά, ως μέρος αντιμετώπισης των αντικανονικών ενεργειών των παικτών.

Ο κανονισμός αυτός ουσιαστικά, θα δίνει την δυνατότητα στους διαιτητές να δείχνουν την μπλε κάρτα σε ένα παίκτη και να τον αποβάλλουν για δέκα λεπτά.

Η συγκεκριμένη προοπτική έχει σηκώσει... θύελλα αντιδράσεων και διάφορες σπουδαίες προσωπικότητες του αθλήματος έχουν κάνει το δικό τους... καυστικό σχόλιο. Ένας εξ αυτών ήταν και ο τεχνικός της Τότεναμ, Άγγελος Ποστέκογλου, ο οποίος τόνισε πως η μπλε κάρτα θα καταστρέψει το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του: 

«Μια ομάδα θα μένει με 10 παίκτες για 10 λεπτά, ξέρετε τι θα κάνει αυτό στο παιχνίδι μας; Θα το καταστρέψει, φίλε. Θα έχεις μια ομάδα που κάθεται εκεί προσπαθώντας να χάσει χρόνο για 10 λεπτά μέχρι να επιστρέψει ο παίκτης. Κάθε άλλο άθλημα προσπαθεί να το ξεφορτωθεί κι εμείς το μόνο που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να πάμε από την άλλη πλευρά για κάποιον περίεργο λόγο».

Λίγες ώρες πριν, ο Γιούργκεν Κλοπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους κι εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του για αυτό το ενδεχόμενο.

«Θα πρέπει να το κρατήσουμε όσο το δυνατόν πιο απλό για τους διαιτητές, γινόμαστε συναισθηματικοί όταν μιλάμε γιατί συνήθως είναι μετά από ένα παιχνίδι. Μια νέα κάρτα απλά θα τους έδινε περισσότερες ευκαιρίες να αποτύχουν επίσης. Είναι απλά περίπλοκο. Δεν ακούγεται σαν φανταστική ιδέα αυτή τη στιγμή... αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία καλή ιδέα από αυτούς τους τύπους IFAB και είμαι 56», ήταν τα λόγια του προπονητή της Λίβερπουλ.