Κλοπ: «Δεν θυμάμαι την τελευταία καλή ιδέα τους»

Γιούργκεν Κλοπ

i

PrtScr

Κλοπ: «Δεν θυμάμαι την τελευταία καλή ιδέα τους»

Στέλιος Βαρδάκης • 17:21 - 09.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:23 - 09.02.2024

Ο Γιούργκεν Κλοπ κλήθηκε από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει την απόφαση για την εισαγωγή της μπλε κάρτας στο ποδόσφαιρο με τον προπονητή της Λίβερπουλ να μην εμφανίζεται ιδιαίτερα θετικός.

Η εισαγωγή της μπλε κάρτας στο ποδόσφαιρο είναι κάτι που πρέπει να αρχίσουμε να το συνηθίζουμε. Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB), που είναι αυτό που καθορίζει του κανόνες του παιχνιδιού, έχει αποφασίσει να εισαγάγει την μπλε κάρτα ως ένα παραπάνω μέσο αντιμετώπισης αντικανονικών ενεργειών από τους ποδοσφαιριστές.

Ο κανονισμός αυτός ουσιαστικά, θα δίνει την δυνατότητα στους διαιτητές να δείχνουν την μπλε κάρτα σε ένα παίκτη και να τον αποβάλλουν για δέκα λεπτά. Η συγκεκριμένη κάρτα θα δίνεται μετά από ένα κυνικό φάουλ ή ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους διαιτητές. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος κανόνας θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση σε πειραματικό επίπεδο.

Όπως είναι φυσιολογικό, αρκετοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου έχουν ήδη εκφράσει την άποψή τους, ενώ ρωτήθηκε απόν τους δημοσιογράφους και ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με αυτό το ενδεχόμενο. 

«Θα πρέπει να το κρατήσουμε όσο το δυνατόν πιο απλό για τους διαιτητές, γινόμαστε συναισθηματικοί όταν μιλάμε γιατί συνήθως είναι μετά από ένα παιχνίδι. Μια νέα κάρτα απλά θα τους έδινε περισσότερες ευκαιρίες να αποτύχουν επίσης. Είναι απλά περίπλοκο. Δεν ακούγεται σαν φανταστική ιδέα αυτή τη στιγμή... αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία καλή ιδέα από αυτούς τους τύπους IFAB και είμαι 56» ήταν τα λόγια του προπονητή της Λίβερπουλ.

Άξιο αναφοράς, είναι ότι την αντίθεσή του με το συγκεκριμένο μέτρο έχει εκφράσει και ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, γι' αυτό και οι διοργανώσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας δεν θα το υιοθετήσουν, τουλάχιστον από την επόμενη σεζόν.