Το νέο γήπεδο της Έβερτον θα είναι το καλύτερο στην Premier League
i

© PrtScr

Το νέο γήπεδο της Έβερτον θα είναι το καλύτερο στην Premier League

Γιάννης Λιβανός 10:35 - 09.02.2024

Η Έβερτον πρόκειται να εγκαταλείψει το Γκούντισον Παρκ μετά από 131 χρόνια στο τέλος της σεζόν, με την κατασκευή του ολοκαίνουργιου γηπέδου χωρητικότητας 52.000 θέσεων, να είναι κοντά στην ολοκλήρωση.

Η Έβερτον δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά φέτος εντός αγωνιστικού χώρου κάνοντας τους φιλάθλους της τις περισσότερες φορές να φεύγουν με κατεβασμένο το κεφάλι από το γήπεδο. Για του λόγου το αληθές η αγγλική ομάδα βρίσκεται στην 18η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League, θέση που αν δεν αλλάξει αναμένεται να τη βάλει σε μπελάδες ενόψει της νέας χρονιάς, με πιθανό υποβιβασμό ή αγώνα μπαράζ για να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία.

Ωστόσο η ομάδα που εδρεύει στο Λίβερπουλ έχει γεμίσει ελπίδα και ενθουσιασμό τους φιλάθλους της με κάτι που φτιάχνει. Συγκεκριμένα η Έβερτον «έχει στα σκαριά» την κατασκευή του νέου της γηπέδου. 

Κάπως έτσι η Έβερτον αναμένεται στο προσεχές μέλλον να αφήσει το Γκούντισον Παρκ έπειτα από 131 χρόνια και να έχει νέα έδρα που θα βρίσκεται στην αποβάθρα Bramley-Moore Dock στις όχθες του ποταμού Mersey.

Ο αγγλικός σύλλογος μάλιστα έδωσε και κάποιες φωτογραφίες στη δημοσιότητα από το νέο γήπεδο που βρίσκεται υπό κατασκευή. Οι οπαδοί μάλιστα της Έβερτον έχοντας δει τα τελευταία πλάνα από τον εσωτερικό χώρο του γηπέδου φαίνονται αρκετά ενθουσιασμένοι με το εγχείρημα αυτό, ενώ δεν διστάζουν να πουν πως η νέα τους έδρα «θα είναι το καλύτερο γήπεδο στην Premier League».

Κάποιες καθυστερήσεις στις εργασίες κατασκευής ανάγκασαν την ημερομηνία μετακόμισης της Έβερτον να μετατεθεί αρκετές φορές, αλλά το νέο γήπεδο αναμένεται να ανοίξει εγκαίρως για την αγωνιστική περίοδο 2024/25. Βίντεο που ανέβασε ο επίσημος λογαριασμός twitter της ομάδας του Λίβερπουλ για το νέο γήπεδο της , προσφέρει στους οπαδούς μια κρυφή ματιά στο εσωτερικό της κατασκευής και πολλοί πιστεύουν ότι έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα από τα καλύτερα γήπεδα στον κόσμο.

«Από αρχιτεκτονικής άποψης τουλάχιστον, αυτό θα είναι το καλύτερο γήπεδο του πρωταθλήματος», δήλωσε ένας οπαδός. Ένας άλλος έγραψε: «Αυτό φαίνεται απολύτως κλασσικό, οι θέσεις είναι τόσο κοντά στον αγωνιστικό χώρο». Ένας τρίτος πρόσθεσε: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα ανοίξει, θα είναι κάτι το πανέμορφο». 

Ο «θρύλος» και άλλοτε αρχηγός της Έβερτον, Φιλ Γιαγκέλκα, ήταν παρών για να αξιολογήσει την κατάσταση της κατασκευής και δήλωσε ότι είναι βέβαιος ότι το νέο γήπεδο θα διατηρήσει την ίδια θορυβώδη ατμόσφαιρα για την οποία φημίζεται το Γκούντισον Παρκ. «Αν όλα πάνε καλά, θα είναι ένα καταπληκτικό μέρος για να το αποκαλείς σπίτι σου», είπε ο πρώην κεντρικός αμυντικός.

Ο Φάμπρεγας «δείχνει» τον Τιάγκο Μότα για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα
LA LIGA

09:58 - 07.02.2024

Ο Φάμπρεγας «δείχνει» τον Τιάγκο Μότα για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα

Ο Σεσκ Φάμπρεγκας χωρίς να κλείνει την πόρτα του να προπονήσει κάποια στιγμή στο μέλλον την Μπαρτσελόνα, έδειξε την ξεκάθαρη προτίμηση του στον Τιάγκο Μότα για να είναι εκείνος που θα διαδεχθεί τον Τσάβι στην τεχνική ηγεσία των «Μπλαουγκράνα».

 Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του νέου γηπέδου είναι τα υπερσύγχρονα αποδυτήρια, τα οποία είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά του Γκούντισον Παρκ. Σχολιάζοντας λοιπόν τον χώρο των αποδυτηρίων, ο Γιαγκέλκα εκτίμησε ότι ένα πιο πολυτελές και ευρύχωρο αποδυτήριο θα γίνει ευχαρίστως δεκτό από τους παίκτες της Έβερτον.