Ο Έντσο Φερνάντες σκέφτεται να αποχωρήσει από την Τσέλσι

Έντσο Φερνάντες

i

Έντσο Φερνάντες / Justin Setterfield / Getty Images

Ο Έντσο Φερνάντες σκέφτεται να αποχωρήσει από την Τσέλσι

Πάνος Κορομηλάς 16:51 - 07.02.2024 / Ανανεώθηκε: 16:56 - 07.02.2024

Μόλις ένα χρόνο μετά την ένταξη του στην Τσέλσι, ο Έντσο Φερνάντες φαίνεται πως κάνει σκέψεις αποχώρησης.

Η Τσέλσι συνεχίζει τις απογοητευτικές εμφανίσεις μέσα στη σεζόν, επιβεβαιώνοντας πως διανύει μια κακή αγωνιστική περίοδο. Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο δεν έχει καταφέρει να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του, παρά τις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν στην έναρξη της σεζόν.

Τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα έχουν δημιουργήσει κρίση στα αποδυτήρια των «μπλε» και ο Αργεντινός τεχνικός δείχνει να έχει χάσει την εμπιστοσύνη ορισμένων παικτών του. Χαρακτηριστική είναι η «έκρηξη» της συζύγου του Τιάγκο Σίλβα κατά του Ποτσετίνο:

«Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε. Αν περιμένετε άλλο θα είναι πολύ αργά…» έγραψε στο twitter, αφήνοντας αιχμές για τον προπονητή της ομάδας.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Ποτσετίνο έσπευσε να καθησυχάσει τα πνεύματα, τονίζοντας πως η δημιουργία μιας ομάδας από το μηδέν, απαιτεί χρόνο και υπομονή.

«Πρόκειται για τη δημιουργία μιας ομάδας, το χτίσιμο μιας ομάδας είναι πραγματικά σημαντικό. Είναι σαν να χτίζεις ένα σπίτι. Πρέπει να είσαι σίγουρος για όλα τα βήματα που κάνεις. Αν κάνεις ένα λάθος, αφού φέρεις έναν ωραίο καναπέ και έπιπλα, το σπίτι αρχίζει να κινείται και... πέφτει. Ελάτε!

Δεν θέλω να πω ότι τίποτα δεν είναι λάθος, αλλά πάντα χρειαζόμαστε χρόνο και χτίζουμε από το μηδέν. Μερικές φορές φαίνεται ότι προχωράς μπροστά αλλά μερικές φορές πρέπει να γυρίσεις πίσω γιατί φαίνεται ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα. Πάντα χρειάζεται χρόνος. Κοιτάξτε τα έργα της Μάντσεστερ Σίτι ή της Λίβερπουλ. Είναι πάντα θέμα χρόνου, είναι θέμα χρόνου και πολύ ξεκάθαρης ηγεσίας όπως οι Πεπ και Κλοπ» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η κατάσταση αυτή όπως είναι φυσικό περνάει άμεσα στους ποδοσφαιριστές και επηρεάζει την ψυχολογία τους. Ένα από τα αστέρια της ομάδας, ο Έντσο Φερνάντες, σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησης του από το Λονδίνο. Ο αργεντινός χαφ, αποκτήθηκε την Μπενφίκα έναντι 121 εκατομμυρίων ευρώ και στόχος ήταν να χτιστεί η ομάδα γύρω του.

Ποτσετίνο μετά την ήττα από τη Γουλβς: «Όταν έχασε η Λίβερπουλ από την Άρσεναλ δεν άκουσα τίποτα, είναι το ίδιο αποτέλεσμα»
PREMIER LEAGUE

18:35 - 06.02.2024

Ποτσετίνο μετά την ήττα από τη Γουλβς: «Όταν έχασε η Λίβερπουλ από την Άρσεναλ δεν άκουσα τίποτα, είναι το ίδιο αποτέλεσμα»

Η Μαουρίσιο Ποτσετίνο μετά τη νέα ήττα της Τσέλσι από τη Γουλβς, τόνισε πως είναι άδικη η κριτική που δέχεται η ομάδα του, ενώ την ίδια ώρα σχολίασε ότι, όταν η Λίβερπουλ έχασε από την Άρσεναλ, κανείς δεν είπε τίποτα.

Ωστόσο, η περσινή αλλά και η φετινή απογοητευτική πορεία της Τσέλσι φαίνεται πως τον έχει βάλει σε σκέψεις αποχώρησης, ένα χρόνο μόλις μετά την μετακίνηση του από την Πορτογαλία.