Νέο ρεκόρ προσέλευσης θεατών αναμένεται να σημειωθεί στο «Άνφιλντ»

Νέο ρεκόρ προσέλευσης θεατών αναμένεται να σημειωθεί στο «Άνφιλντ»

Στέλιος Βαρδάκης • 22:51 - 05.02.2024

Ακόμη περισσότερους θεατές αναμένεται να δεχθεί το Άνφιλντ στο επερχόμενο ματς της Λίβερπουλ απέναντι στην Μπέρνλι.

Η Λίβερπουλ αναμένεται να φιλοξενήσει τους περισσότερους οπαδούς που έχει φιλοξενήσει ποτέ σε αγώνα πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, στον επερχόμενο ματς με τη Μπέρνλι (10/02) στο «Άνφιλντ» αναμένεται να βρεθούν 61.000 φίλαθλοι.

Οι εργασίες που γίνονταν στο πάνω διάζωμα της εξέδρας Anfield Road έχουν ολοκληρωθεί και η χωρητικότητα του γηπέδου έχει φτάσει σχεδόν τις 61.000 θέσεις. 

Θυμίζουμε, η Λίβερπουλ επένδυσε ένα ποσό κοντά στα 80 εκατομμύρια λίρες για να ανακαταστευάσει την εξέδρα και να αυξήσει την χωρητικότητα του γηπέδου. Το έργο επρόκειτο να ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της φετινής σεζόν, αλλά υπέστη καθυστερήσεις διότι η κατασκευάστρια εταιρία, Buckingham Group, κήρυξε πτώχευση στις αρχές Σεπτεμβρίου. 

Η Rayner Rowen Construction ανέλαβε στη συνέχεια το έργο με το άνω διάζωμα να ανοίγει κατά μεγάλο ποσοστό στο ματς του Δεκεμβρίου με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από μια επιτυχημένη δοκιμαστική εκδήλωση στην οποία συμμετείχε και ο Γιούργκεν Κλοπ.

Το σημερινό ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα πρωταθλήματος στο γήπεδο είναι 58.757 θεατές εναντίον της Τσέλσι τον Δεκέμβριο του 1949. Ωστόσο το συνολικό ρεκόρ προσέλευσης στο «Άνφιλντ» είναι 61.905 θεατές στον αγώνα του FA Cup με τη Γουλβς τον Φεβρουάριο του 1952.

Το «Άνφιλντ» δεν θα έχει φτάσει ακριβώς στη νέα του χωρητικότητα (άνω των 61.000 θέσεων), καθώς υπάρχουν ακόμη δύο σειρές καθισμάτων που πρέπει να εγκατασταθούν στο πίσω μέρος του κάτω διαζώματος της κερκίδας. Οι εργασίες θα συνεχιστούν στη ζώνη των φιλάθλων και στη βελτίωση της συνολικής εμφάνισης της εξέδρας μέχρι το τέλος της σεζόν.