Ποτσετίνο: «Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν έχουν την υπομονή - Οι νέοι χρειάζονται χρόνο»

Μαουρίσιο Ποτσετίνο

i

© PrtScr

Ποτσετίνο: «Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν έχουν την υπομονή - Οι νέοι χρειάζονται χρόνο»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:54 - 03.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:55 - 03.10.2023

Μετά τη νίκη της Τσέλσι κόντρα στη Φούλαμ (0-2), ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο στάθηκε στην υπομονή που χρειάζεται με σκοπό η ομάδα να αποδώσει τα αναμενόμενα.

Η Τσέλσι ήταν η νικήτρια του λονδρέζικου ντέρμπι με τη Φούλαμ. Οι «μπλε» επικράτησαν για πρώτη φορά εκτός έδρας, με 0-2 χάρη σε τέρματα των Μιχάιλο Μούντρικ και Αρμάντο Μπρόγια.

Μετά τη λήξη του ματς, ο τεχνικός των «Μπλε» Μαουρίσιο Ποτσετίνο αναφέρθηκε στην πίστη που έχει στους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές του παρά το αρνητικό ξεκίνημα, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί στην υπομονή που χρειάζεται να έχουν άπαντες στον σύλλογο.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι νέοι χρειάζονται χρόνο. Έχει να κάνει με την προσαρμογή. Ήταν μεγάλη αλλαγή όταν ο Μούντρικ έφτασε εδώ και δεν είναι εύκολο να εγκατασταθείς σε μια ομάδα που δεν είναι σταθερή. 

Είναι καιρός, να έχουμε υπομονή, να εμπιστευτούμε αυτούς τους νέους ταλαντούχους παίκτες, να χτίσουμε αυτοπεποίθηση. Είναι μεγάλη δουλειά, βήμα προς βήμα. Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν έχουν την υπομονή, αλλά εμείς έχουμε υπομονή. Ακόμα και όταν δεν κερδίζαμε, ήμασταν ήρεμοι, ήμασταν θετικοί, είχαμε την πίστη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο τεχνικός της Τσέλσι.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της νίκης κόντρα στη Φούλαμ, η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς ήταν για την Τσέλσι στο 2' με τον Αρμάντο Μπρόγια να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία. Οι «μπλε» είχαν ακόμα μια ευκαιρία στο 10' όμως το πλασέ του Μιχάιλο Μούντρικ από τα όρια της περιοχής ήταν και αυτό άστοχο. Τελικά το γκολ για την Τσέλσι ήρθε στο 18'. Ο Λέβι Κόλγουιλ βρήκε με εντυπωσιακή μπαλιά τον Μούντρικ μέσα στην περιοχή και ο Ουκρανός πλάσαρε ιδανικά τον Λένο για το 0-1.

Η Τσέλσι πέτυχε και δεύτερο γκολ 82 δευτερόλεπτα αργότερα. Ο Τιμ Ριμ προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα όμως άθελα του την έστειλε πάνω στο πόδι του Μπρόγια και μετά την επαφή του νεαρού επιθετικού η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2.

Αυτό το σκορ παρέμεινε μέχρι το τέλος και η Τσέλσι επέστρεψε στις νίκες έπειτα από τρεις αγωνιστικές. Το τρίποντο αυτό ανέβασε τους «μπλε» στην 11η θέση με οκτώ βαθμούς. Από την άλλη η Φούλαμ έμεινε στους οκτώ βαθμούς όμως οπισθοχώρησε στην 13η θέση λόγω χειρότερου συντελεστή τερμάτων.