Η Τσέλσι κέρδισε ομάδα που την περνάει στη βαθμολογία για πρώτη φορά από το Μάιο του 2021

Τσέλσι

i

©Photo by Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images/Ideal Images

Η Τσέλσι κέρδισε ομάδα που την περνάει στη βαθμολογία για πρώτη φορά από το Μάιο του 2021

Ιάσονας Τσίλης 09:01 - 03.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:02 - 03.10.2023

Η Τσέλσι κατάφερε να σπάσει το σερί τριών αγώνων χωρίς νίκη, επικρατώντας με 2-0 της Φούλαμ στο «Κρέιβεν Κότατζ». Παράλληλα, σταμάτησε και μια πολύ αρνητική παράδοση που είχε χτίσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, απέναντι σε ομάδες που την προσπερνούν στη βαθμολογία.

Η Τσέλσι ήταν η νικήτρια του λονδρέζικου ντέρμπι με τη Φούλαμ. Οι «μπλε» επικράτησαν για πρώτη φορά εκτός έδρας, με 0-2 χάρη σε τέρματα των Μιχάιλο Μούντρικ και Αρμάντο Μπρόγια.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς ήταν για την Τσέλσι στο 2' με τον Αρμάντο Μπρόγια να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία Οι «μπλε» είχαν ακόμα μια ευκαιρία στο 10' όμως το πλασέ του Μιχάιλο Μούντρικ από τα όρια της περιοχής ήταν και αυτό άστοχο. Τελικά το γκολ για την Τσέλσι ήρθε στο 18'. Ο Λέβι Κόλγουιλ βρήκε με εντυπωσιακή μπαλιά τον Μούντρικ μέσα στην περιοχή και ο Ουκρανός πλάσαρε ιδανικά τον Λένο για το 0-1.

Η Τσέλσι πέτυχε και δεύτερο γκολ 82 δευτερόλεπτα αργότερα. Ο Τιμ Ριμ προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα όμως άθελα του την έστειλε πάνω στο πόδι του Μπρόγια και μετά την επαφή του νεαρού επιθετικού η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2.

Το 0-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος και η Τσέλσι επέστρεψε στις νίκες έπειτα από τρεις αγωνιστικές. Το τρίποντο αυτό ανέβασε τους «μπλε» στην 11η θέση με οκτώ βαθμούς. Από την άλλη η Φούλαμ έμεινε στους οκτώ βαθμούς όμως οπισθοχώρησε στην 13η θέση λόγω χειρότερου συντελεστή τερμάτων.

Η νίκη αυτή, σταμάτησε το πολύ αρνητικό σερί 18 αγώνων που είχαν οι «μπλε», από το Μάιο του 2021, απέναντι σε ομάδες που την προσπερνούν στη βαθμολογία. Απέναντι στους εν λόγω αντιπάλους, μετρούσε πέντε ισοπαλίες και 13 ήττες! Η τελευταία της επικράτηση ήταν απέναντι στη Λέστερ με 2-1.

Πήρε το λονδρέζικο ντέρμπι με τη Φούλαμ η Τσέλσι και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί
PREMIER LEAGUE

23:56 - 02.10.2023

Πήρε το λονδρέζικο ντέρμπι με τη Φούλαμ η Τσέλσι και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί

Η Τσέλσι επικράτησε εκτός έδρας με 0-2 της Φούλαμ και επέστρεψε στις νίκες έπειτα από τρεις αγωνιστικές. Παράλληλα οι «μπλε» πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη μακριά από το «Στάμφορντ Μπριτζ».

Μπορεί η Φούλαμ να μην είναι ομάδα μεγάλης δυναμικής που θα βρίσκεται συνήθως πάνω από την Τσέλσι, ωστόσο αυτή η νίκη είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την ομάδα του Ποτσετίνο που έδειχνε να έχει πάρει την... κάτω βόλτα το τελευταία διάστημα. Στα θετικά της βραδιάς, συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι ο Μούντρικ σκόραρε για πρώτη φόρα με τη φανέλα των Λονδρέζων και ο Ποτσετίνο ευελπιστεί ότι ο Ουκρανός θα μπορέσει σιγά - σιγά να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να δώσει κάποιες λύσεις στο επιθετικό πρόβλημα της ομάδας.