Αυτοί είναι οι πιο… άτακτοι οπαδοί στην Αγγλία

Αυτοί είναι οι πιο… άτακτοι οπαδοί στην Αγγλία

Κώστας Τόπας 14:20 - 03.11.2023

Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αυτοί με τη χειρότερη συμπεριφορά στο αγγλικό ποδόσφαιρο την περασμένη σεζόν.

Όπως κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, είδε το φως της δημοσιότητας έρευνα με τις συνολικές συλλήψεις οπαδών, για την περασμένη περίοδο στην Premier League και στην κορυφή της σχετικής λίστας υπάρχει ένα… αουτσάιντερ! Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από ειδικούς σε θέματα ασφάλειας στο Get Licensed, βαθμολόγησε τους οπαδούς με βάση τον αριθμό των εντολών απαγόρευσης που εκδόθηκαν, τον αριθμό των συλλήψεων και τον αριθμό των αναφερθέντων περιστατικών στην έδρα κάθε συλλόγου. 

Διαπιστώθηκε ότι οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν οι χειρότεροι... παραβάτες την περασμένη σεζόν. Τους επιβλήθηκαν 69 αποκλεισμοί, περισσότεροι από οποιονδήποτε άλλο σύλλογο στην Αγγλία, ενώ αναφέρθηκαν 32 αντικοινωνικά περιστατικά στο «Ολντ Τράφορντ», για άλλη μια φορά περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον. Η Γιουνάιτεντ επικράτησε ως προς τον αριθμό των συλλήψεων, αλλά μόνο, από τη Γουέστ Χαμ που είχε 89 (σε σύγκριση με τις 83 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Συνολικά, οι οπαδοί των «κόκκινων διαβόλων» έλαβαν βαθμολογία 9,97 στα 10. Ακολουθούν οι υποστηρικτές της Μάντσεστερ Σίτι και της Γουέστ Χαμ, οι οποίοι τερμάτισαν δεύτεροι με βαθμολογία 9,67 στα 10. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι οπαδοί των «σφυριών» είχαν το υψηλότερο αριθμός συλλήψεων την περασμένη σεζόν, ενώ το «Έτιχαντ» της Σίτι είχε τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό αναφερόμενων αντικοινωνικών περιστατικών (26).

Μέσα στον μήνα θα ανακοινωθεί η εξαγορά του 25% της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ
PREMIER LEAGUE

14:09 - 03.11.2023

Μέσα στον μήνα θα ανακοινωθεί η εξαγορά του 25% της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ

Σύμφωνα με το Sky Sports ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ αναμένεται να καταθέσει ένα ποσό κοντά στα 300 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την εξαγορά του 25% της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Και οι δύο ομάδες είχαν επιτυχημένες εμφανίσεις στην Ευρώπη την περασμένη σεζόν, με τη Γουέστ Χαμ να κατακτά το Conference League και τη Σίτι να κατακτά το Champions League, κάτι που αναμφίβολα θα έχει συμβάλει στην... άτακτη συμπεριφορά των αντίστοιχων οπαδών τους.