Από σήμερα αλλάζει όλη η ιστορία της Premier League!

Από σήμερα αλλάζει όλη η ιστορία της Premier League!

Κώστας Τόπας 11:05 - 11.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:06 - 11.11.2023

Η Premier League, αποδεικνύει γιατί είναι ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο, αφού πλέον εισάγει στα παιχνίδια της bodycams, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να αλλάξει πραγματικά το ποδόσφαιρο.

Το περασμένο καλοκαίρι, σε ένα φιλικό μεταξύ της Άστον Βίλα και της Νιούκαστλ δοκιμάστηκαν κάμερες πάνω στα σώματα των ποδοσφαιριστών, στο «Lincoln Financial Field» στη Φιλαδέλφεια. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 στο «Summer Series» της Premier League, με τον Γιούρι Τίλεμανς και Μπρούνο Γκιμαράες να φορούν μικρές κάμερες στο στήθος τους.

Με αυτόν τον τρόπο, οι θεατές έλαβαν μια συναρπαστική εικόνα για το πόσο έντονο είναι το ποδόσφαιρο σε επίπεδο ελίτ. Το επόμενο βήμα γίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς σύμφωνα με την «Daily Mail», η διοργανώτρια αρχή της Premier League θα βάλει κάμερες σε παίκτες στοn σημερινό αγώνα της Τότεναμ με την Γουλβς στο «Μολινό» (11/11, 14:30).

Ωστόσο, δυστυχώς, δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς οι κανόνες της IFAB δεν εγκρίνουν τη χρήση της τεχνολογίας σε ανταγωνιστικά παιχνίδια. Η συμφωνία όμως που συμφωνήθηκε είναι οι bodycams να μπουν κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης των δύο ομάδων.

Οι συγκεκριμένες κάμερες που τροφοδοτούνται με τεχνητή νοημοσύνη δημιουργήθηκαν από την start-up εταιρεία MindFly το 2021 και συνδέονται με «υπερελαφριά» γιλέκα GPS κάτω από τις φανέλες. Μια μικρή τρύπα κόβεται στην περιοχή του στήθους της φανέλας και οι κάμερες χρειάζονται περίπου δύο λεπτά για να καλωδιωθούν και να εγκατασταθούν.