Ερχονται «καμπάνες» από την FA: Θα τιμωρεί ομάδες και προπονητές αν επικρίνουν τους διαιτητές

Μικέλ Αρτέτα - Πεπ Γκουαρδιόλα

i

Γκουαρδιόλα και Αρτέτα/©Peter Powell/Pool via Getty Images/Ideal Images

Ερχονται «καμπάνες» από την FA: Θα τιμωρεί ομάδες και προπονητές αν επικρίνουν τους διαιτητές

Κώστας Τόπας 12:20 - 17.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:26 - 17.11.2023

Η FA αποφάσισε να ρίχνει βαριές «καμπάνες» από εδώ και στο εξής σε ομάδες και προπονητές που επικρίνουν αποφάσεις διαιτητών.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας, θα επιδιώκει από εδώ και στο εξής βαριές τιμωρία για τους συλλόγους και τους προπονητές που επικρίνουν τους διαιτητές, αφού κατηγόρησε τον Μίκελ Αρτέτα για την ατάκα του μετά την ήττα της Άρσεναλ από τη Νιούκαστλ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Telegraph», η FA θα συναντηθεί με εκπροσώπους των ομάδων και την ένωση διευθυντών για να προειδοποιήσει ότι θα ληφθούν αυστηρά μέτρα κατά των συλλόγων εάν υποστηρίζουν τους προπονητές που επικρίνουν τους διαιτητές. Το κυβερνητικό όργανο ανησυχεί από το αυξανόμενο κύμα ασέβειας προς τους ρέφερι και τώρα θα τραβήξει μια γραμμή, μετά τα όσα συνέβησαν με τον τεχνικό των «κανονιέρηδων» πριν από μερικές εβδομάδες.

Γίνεται αντιληπτό ότι οποιεσδήποτε δηλώσεις παρόμοιες με αυτή που παρήγαγε η Άρσεναλ, στην οποία ο σύλλογος είπε ότι «υποστηρίζει ολόψυχα» τα σχόλια του Αρτέτα, θα αντιμετωπίσει βαριά «καμπάνα». 

Το δράμα με το VAR είναι το τελευταίο σε μια μακρά σειρά αμφιλεγόμενων συζητήσεων σε μια σεζόν που έχει μόλις 12 αγωνιστικές μέχρι στιγμής. Το ακυρωμένο γκολ του Λουίς Ντίας εναντίον της Τότεναμ τον Σεπτέμβριο παραμένει ένα από τα πιο μεγάλα λάθη της τεχνολογίας. Στις 4 Νοεμβρίου, η Άρσεναλ σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος καθώς το γκολ του Άντονι Γκόρντον για τη Νιούκαστλ μέτρησε έπειτα ενός τριπλού ελέγχου VAR . Ο προπονητής των «κανονιέρηδων» Μικέλ Αρτέτα ήταν έξαλλος με την απόφαση, εκφράζοντας κι αυτό με τη σειρά του τα παράπονα για το VAR.

Η Μάντσεστερ Σίτι θυμίζει... νοσοκομείο ενόψει Λίβερπουλ
PREMIER LEAGUE

11:41 - 17.11.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι θυμίζει... νοσοκομείο ενόψει Λίβερπουλ

Μπορεί το ντέρμπι μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ να απέχει πάνω από μια εβδομάδα, ωστόσο ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει να αντιμετωπίσει αρκετά ζητήματα, με πολλούς ποδοσφαιριστές να ταλαιπωρούνται από τραυματισμό και τον ίδιο να προσπαθεί να καταστρώσει τα πλάνα του με τα υπάρχοντα δεδομένα.

«Είναι ντροπή. Είναι ντροπιαστικό. Έτσι νιώθω και έτσι νιώθουν όλοι Είναι ντροπιαστικό. Λυπάμαι», είχε πει ο Ισπανός στο Sky Sports.