Άλωσε το «Κομιούνιτι Στέιντιουμ» και πανηγύρισε το πρώτο φετινό της τρίποντο η Έβερτον

Άλωσε το «Κομιούνιτι Στέιντιουμ» και πανηγύρισε το πρώτο φετινό της τρίποντο η Έβερτον

Ιάσονας Τσίλης 21:28 - 23.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:59 - 23.09.2023

Την παρθενική της νίκη πήρε η 'Εβερτον, επικρατώντας με 3-1 εκτός έδρας επί της Μπρέντφορντ.

Η Έβερτον έκανε σεφτέ στις νίκες για φέτος, με μια μεγάλη απόδραση από το «Κομιούνιτι Στέιντιουμ», όπου κέρδισε 3-1 τη Μπρέντφορντ.

Τα «ζαχαρωτά», μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό μετά από φάση διαρκείας. Η άμυνα της Μπρέντφορντ έδιωξε αρχικά, η μπάλα όμως μετά από κεφαλιά πάσα του Ταρκόφσκι  έφτασε στα πόδια του Ντουκουρέ, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα και άνοιξε το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι, έφτασαν κοντά στο να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο 14', με τον ΜακΝιλ ωστόσο, να σημαδεύει λίγο δίπλα από το δοκάρι. Επτά λεπτά αργότερα, οι «toffees» άγγιξαν ξανά το 2-0, όμως ο Φλέκεν απέκρουσε το σουτ του Μικολένκο.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την πίεση και απώλεσαν τη σημαντικότερη τους ευκαιρία να διευρύνουν το προβάδισμα τους, με τον Ντουκουρέ να σημαδεύει το δοκάρι.

Ένα λεπτό αργότερα και κόντρα στη ροή του αγώνα οι «μέλισσες» κατάφεραν να ισοφαρίσουν με υπέροχο διαγώνιο σουτ του Γιένσεν. Μάλιστα, λίγο έλειψε να γυρίσουν το παιχνίδι πριν το ημίχρονο, όμως το σουτ του Εμπεμό ήταν άστοχο και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και μέχρι το 67' δεν υπήρχε κάτι αξιοσημείωτο. Σε εκείνο το λεπτό όμως, έπειτα από κόρνερ του ΜακΝιλ, ο Ταρκόφσκι πήδηξε ψηλότερα απ' όλους και με μια άπιαστα κεφαλιά έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Έβερτον.

Πριν προλάβει να συνέλθει η Μπρέντφορντ, η ομάδα του Σον Ντάις βρήκε και τρίτο γκολ με τον Κάλβερτ Λιούιν να βάζει το όνομα του στον πίνακα τον σκόρερ, νικώντας τον Φλέκεν από κοντινή απόσταση.

Στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι και η Έβερτον πανηγύρισε το παρθενικό της τρίποντο στην φετινή Premier League, ενώ η Μπρέντφορντ υπέστη τη δεύτερη συνεχόμενη της ήττα.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της επόμενης (7ης) αγωνιστικής