Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Αρσέν Βενγκέρ μπήκαν στο Hall of Fame της Premier League (vid)

Αρσέν Βενγκέρ & Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

i

Αρσέν Βενγκέρ & Σερ Άλεξ Φέργκιουσον/©Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images/Ideal Images

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Αρσέν Βενγκέρ μπήκαν στο Hall of Fame της Premier League (vid)

Κώστας Τόπας 15:10 - 29.03.2023

Οι δύο θρύλοι της προπονητικής, βραβεύτηκαν για τη μεγάλη τους προσφορά στην εξέλιξη και την επιτυχία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ο Άλεξ Φέργκιουσον και ο Αρσέν Βενγκέρ είναι οι πρώτοι «εισακτέοι» στο πάνθεον του Hall of Fame της Premier League για τη μεγάλη τους συμβολή στην ανάπτυξη και την επιτυχία της διοργάνωσης.

Ο Φέργκιουσον έχει κερδίσει 13 τίτλους αγγλικού πρωταθλήματος κέρδισε 528 από τους 810 αγώνες, αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς έντεκα φορές και κέρδισε το μηνιαίο βραβείο του καλύτερου προπονητής ρεκόρ 27 φορές! Από την πλευρά του, ο Βενγκέρ, κάθισε για 828 φορές στον πάγκο της Άρσεναλ, μετρώντας 476 νίκες και κατακτώντας 3 φορές τον τίτλο στην Premier League. Μάλιστα, είναι ο μόνος που οδήγησε την ομάδα του σε αήττητο τίτλο, εξ ου και η επωνυμία Invincibles για την ομάδα της σεζόν 2003-2004.

Οι δύο θρύλοι της προπονητικής είναι οι πιο πρόσφατες προσθήκες στη λίστα των τιμώμενων που περιλαμβάνει τους Ντέιβιντ Μπέκαμ, Έρικ Καντονά, Ρόι Κιν, Γουέιν Ρούνεϊ, Πίτερ Σμάιχελ και Πολ Σκόουλς.

«Χαίρομαι που μπήκα στο Hall of Fame. Είναι πραγματική τιμή όταν λαμβάνεις τέτοια αναγνώριση. Αυτό το βραβείο δεν αφορά μόνο εμένα, αλλά για τη δουλειά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη σχέση που είχαμε τόσα χρόνια. Είμαι επίσης περήφανος για τον σύλλογο, το προπονητικό επιτελείο και τους παίκτες μου», είπε ο Φέργκιουσον .

«Το να το μοιράζομαι με τον Σερ Άλεξ είναι μεγάλη τιμή για μένα. Είναι σαν δύο μπόξερ, τσακώνεσαι σαν τρελός και φτάνεις στο όριο, αλλά στο τέλος υπάρχει σεβασμός. Θα είναι πολύ ωραίο να τον ξαναδώ, να μοιραστείς ένα μπουκάλι κρασί και θυμηθείτε τον πόλεμο μας», τόνισε από την πλευρά του ο Βενγκέρ.