Διαιτητής στην Premier League θα φορέσει για πρώτη φορά κάμερα σε αναμέτρηση

Διαιτητής - Παίκτες Άστον Βίλα

i

© Intime

Διαιτητής στην Premier League θα φορέσει για πρώτη φορά κάμερα σε αναμέτρηση

Sportal newsroom 15:37 - 06.05.2024 / Ανανεώθηκε: 06:40 - 19.05.2024

Η Premier League θα «εγκαινιάσει» την κάμερα σώματος στη σημερινή (6/5, 22:00) αναμέτρηση ανάμεσα σε Κρίσταλ Πάλας και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ξεχωριστή θα είναι η αναμέτρηση μεταξύ της Κρίσταλ Πάλας και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν απόψε (6/5, 22:00) στο «Σέλχαρστ Παρκ» για την 36η αγωνιστική της Premier League, με το σύνολο του Τεν Χαχ να... καίγεται για το τρίποντο.

Όπως έγινε γνωστό, το παιχνίδι αυτό θα διεξαχθεί με μία ιδιαίτερη καινοτομία. Πιο αναλυτικά, ο διαιτητής του παιχνιδιού, Τζάρεντ Γκίλετ, θα φορέσει μία κάμερα, όπου θα καταγράφει όλες του τις κινήσεις, τον τρόπο που παίρνει τις αποφάσεις του και την επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές.

Πρόκειται για μία κάμερα σώματος που κάνει «πρεμιέρα» στο αγγλικό πρωτάθλημα και θα καταγράψει τον αγώνα, ωστόσο το υλικό δεν θα μεταδοθεί ζωντανά. Θα χρησιμοποιηθεί, όμως, για περαιτέρω ανάλυση των διαιτητικών συμπεριφορών.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα κάτι παρόμοιο έγινε στη Γερμανία. Η Bundesliga χρησιμοποίησε τη RefCam τη φετινή σεζόν στην αναμέτρηση της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με τη Βόλφσμπουργκ, με το συγκεκριμένο υλικό να χρησιμοποιείται για ένα 26λεπτο ντοκιμαντέρ.