Προβεντέλ για το buzzer beater: «Εμπνεύστηκα από τον Ιμόμπιλε, ακόμα δεν το έχω καταλάβει» (vids)

Ιβάν Προβεντέλ

i

©Photo by Marco Rosi/Getty Images/Ideal Images

Προβεντέλ για το buzzer beater: «Εμπνεύστηκα από τον Ιμόμπιλε, ακόμα δεν το έχω καταλάβει» (vids)

Κώστας Τόπας 08:23 - 20.09.2023

Ο Ιβάν Προβεντέλ μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να βρει δίχτυα για τη Λάτσιο στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, στον αγώνα με την Ατλέτικο στο Champions League.

Με buzzer beater του Προβεντέλ, η Λάτσιο πήρε το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) εντός έδρας κόντρα στη Ατλέτικο Μαδρίτης, με φόντο την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Με αυτόν τον τρόπο, ο 29χρονος κίπερ έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην πρεμιέρα του φετινού Champions League, με τον ίδιο να γνωρίζει όμως από την τέχνη του γκολ πριν πάρει μεταγραφή στους αετούς της Ρώμης.

Κι αυτό διότι στις 7 Φεβρουαρίου 2020, ο Προβεντέλ είχε σκοράρει ως παίκτης της Γιούβε Στάμπια στο φινάλε της εκτός έδρας αναμέτρησης κόντρα στην Άσκολι για το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Ιταλίας.

Μετά το τέλος του αγώνα με την Ατλέτικο, ο Ιβάν Προβεντέλ, μίλησε στο Sky Sport Italia για το γκολ που σημείωσε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, με το οποίο χάρισε στην ομάδα του τον βαθμό κι εξήγησε πώς έφτασε σε αυτό το σπουδαίο επίτευγμα.

«Δεν μπορούσα να ακούσω τον Μαουρίτσιο Σάρι. Υπήρχε πολλή ένταση, Απλά μου είπαν ότι απομένουν 30'', οπότε ανέβηκα. Ο Λουίς Αλμπέρτο επέλεξε το δεύτερο δοκάρι και εγώ απλά πήγα στον μοναδικό χώρο που ήταν κενός.

Ακόμα δεν το έχω καταλάβει. Νομίζω θα το καταλάβω αργότερα. Το ποδόσφαιρο, στα καλά και στα άσχημα, προχωράει γρήγορα. Το Σάββατο παίζουμε στο πρωτάθλημα, όπου δεν τα έχουμε πάει καλά. Απόψε το απολαμβάνω, αλλά πήραμε έναν βαθμό και δεν νικήσαμε.

«Για να κάνω λίγη πλάκα, μελέτησα τον Τσίρο Ιμόμπιλε. Ο Λουίς Αλμπέρτο από εκεί συνήθως στέλνει την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και ήμασταν απελπισμένοι. Ήλπιζα ότι θα τη στείλει εκεί, γιατί υπήρχε κενός χώρος», ανέφερε χαρακτηριστικά κι έπειτα ρωτήθηκε για πρώτο γκολ της καριέρας του πριν από 2,5 χρόνια για την Άσκολι κόντρα στη Γιούβε Στάμπια, λέγοντας πως δεν θέλει να τα ξεχωρίσει.

To αδιανόητο γκολ ισοφάρισης του τερματοφύλακα της Λάτσιο, Ιβάν Προβεντέλ για την ισοφάριση απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

00:11 - 20.09.2023

To αδιανόητο γκολ ισοφάρισης του τερματοφύλακα της Λάτσιο, Ιβάν Προβεντέλ για την ισοφάριση απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης (vid)

Απίστευτο φινάλε στη Ρώμη, με τη Λάτσιο να αποσπά τον βαθμό της ισοπαλίας στο 90'+5, χάρη στο γκολ του τερματοφύλακα της, Ιβάν Προβεντέλ που προωθήθηκε στη τελευταία φάση και σκόραρε με κεφαλιά.

«Δεν υπάρχει κατάταξη. Είναι δύο διαφορετικές περιστάσεις, δύο όμορφα γκολ από άποψη σημασίας, δύο σημαντικές σεζόν για μένα και τα δύο είναι σημαντικά».