Πρόεδρος διαιτητών Πολωνίας για Ρατσκόφσκι: «Δεν ξέρω αν θα σφυρίξει ξανά στην Πολωνία» (vid)

Τόμας Μικούλσκι

i

PrtScr

Πρόεδρος διαιτητών Πολωνίας για Ρατσκόφσκι: «Δεν ξέρω αν θα σφυρίξει ξανά στην Πολωνία» (vid)

Κώστας Τόπας 13:21 - 10.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:32 - 10.04.2023

Ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών της Πολωνίας, Τόμας Μικούλσκι απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων από Μέσο της πατρίδας του σχετικά με το μέλλον του ρέφερι Πάβελ Ρατσκόφσκι.

Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν μια εξαιρετικά καυτή περίοδος για τον Πάβελ Ρατσκόφσκι. Πριν από μερικές ημέρες, ο στην αναμέτρηση της Λεχ Πόζναν κόντρα στην Πογκόν (2-2), ο Πολωνός ρέφερι δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο. Μία απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από το στρατόπεδο της Λεχ Πόζναν με τον προπονητή, Γιον Βαν Ντε Μπρομ, να στρέφεται εναντίον του στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, ζητώντας να μην διευθύνει ξανά αγώνα της ομάδας του. Ετσι κι έγινε.

Οι Πολωνοί στο Sportal για την υπόθεση των διαιτητών: «Δεν ήταν οι διαιτητές μεθυσμένοι, αλλά οι οπαδοί που τους επιτέθηκαν»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

15:27 - 09.04.2023

Οι Πολωνοί στο Sportal για την υπόθεση των διαιτητών: «Δεν ήταν οι διαιτητές μεθυσμένοι, αλλά οι οπαδοί που τους επιτέθηκαν»

Ο υπεύθυνος γραφείου Τύπου της πολωνικής Ομοσπονδίας, Γιάκουμπ Κιατόφσκι μίλησε στο Sportal για τα ευτράπελα με τους Πολωνούς ρέφερι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν ήταν οι διαιτητές μεθυσμένοι, αλλά οι οπαδοί που τους επιτέθηκαν.

Τις επόμενες μέρες, ο Ρατσκόφσκι δεν ορίστηκε σε κανένα ματς στην Ekstraklasa, αλλά αυτό δεν οφειλόταν στην ποινή που του επιβλήθηκε. Ο Πολωνός ορίστηκε να σφυρίξει την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη την Κυριακή (09/04), ωστόσο δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής και οι βοηθοί του έφτασαν στην Ελλάδα μεθυσμένοι από μεγάλη ποσότητα αλκοόλ μέσα στο αεροπλάνο και μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου (08/04) ήταν σε άθλια κατάσταση. Ετσι, η ΕΠΟ αποφάσισε να προχωρήσει στην αντικατάσταση τους και να ορίσει Έλληνα ρέφερι και συγκεκριμένα τον Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο για το παιχνίδι στην «OPAP Arena».

Ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών της Πολωνίας, Τόμας Μικούλσκι έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από την υπόθεση, μιλώντας σε Μέσο της πατρίδας του και συγκεκριμένα στο «Kanał Sportowy». Ο Μικούλσκι ρωτήθηκε γιατί ο Ρατσκόφσκι στάλθηκε στην Ελλάδα, αφού στην Πολωνία είχε τιμωρηθεί.

«Η λέξη αναστολή είναι εντελώς ανεπαρκής. Θα αποφασίσω στο άμεσο μέλλον αν θα μπορεί να διαιτητεύει αγώνες της Λεχ Πόζναν. Σίγουρα δεν θα μπορεί να διαιτητεύσει αγώνες βραχυπρόθεσμα. Ο πρόεδρος της Λεχ Πόζναν με κάλεσε για να παρουσιάσει το πρόβλημα κατά τη γνώμη του. Μου ζήτησε να μην διορίσω τον Πάβελ Ρατσκόφσκι στους αγώνες της Λεχ Πόζαν στο εγγύς μέλλον, γιατί κατά τη γνώμη του αυτό θα σήμαινε κλιμάκωση της έντασης και περιττές καταστάσεις σύγκρουσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μικούλσκι.