Ο Πολωνός διαιτητής σπάει την σιωπή του: «Αυτή είναι η αλήθεια όλων όσων έγιναν»

Παβέλ Ρατσκόφσκι

i

© Intime

Ο Πολωνός διαιτητής σπάει την σιωπή του: «Αυτή είναι η αλήθεια όλων όσων έγιναν»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:23 - 09.04.2023

Θέση για τα όσα γράφονται από τα ελληνικά ΜΜΕ πήρε ο Παβέλ Ρατσκόφσκι, που είχε προγραμματιστεί να σφυρίξει το ΑΕΚ - Άρης, μετά τα δημοσιεύματα περί μέθης του πριν το παιχνίδι.

Ένα ακόμα τραγελαφικό σκηνικό έλαβε χώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον διαιτητή του ΑΕΚ - Άρης, Παβέλ Ρατσκόφσκι, να φημολογείται πως βρέθηκε μεθυσμένος κατά την άφιξη του στην Ελλάδα. Μετά το… φιάσκο με τον Πολωνό, η ΕΠΟ τελικά τον αντικατέστησε με τον Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο, με την Ομοσπονδία να υποστηρίζει ότι ήταν υποχρεωμένη να το κάνει.

Οι Πολωνοί στο Sportal για την υπόθεση των διαιτητών: «Δεν ήταν οι διαιτητές μεθυσμένοι, αλλά οι οπαδοί που τους επιτέθηκαν»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

15:27 - 09.04.2023

Οι Πολωνοί στο Sportal για την υπόθεση των διαιτητών: «Δεν ήταν οι διαιτητές μεθυσμένοι, αλλά οι οπαδοί που τους επιτέθηκαν»

Ο υπεύθυνος γραφείου Τύπου της πολωνικής Ομοσπονδίας, Γιάκουμπ Κιατόφσκι μίλησε στο Sportal για τα ευτράπελα με τους Πολωνούς ρέφερι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν ήταν οι διαιτητές μεθυσμένοι, αλλά οι οπαδοί που τους επιτέθηκαν.

Ωστόσο, ο ίδιος ο ρέφερι δεν άφησε αναπάντητες τις εικασίες γύρω από το όνομα του και απάντησε στα ΜΜΕ με γραπτή δήλωση. Αυτή αναφέρει ότι ακριβώς και εκείνη του επικεφαλή διαιτησίας της Πολωνίας, τονίζοντας πως τα όσα γράφτηκαν στα ελληνικά Μέσα είναι ψευδή.

Αναλυτικά η δήλωση του Ρατσκόφσκι:

«Σε σχέση με το όσα γράφτηκαν στις ειδήσεις για την υποτιθέμενη κατάσταση στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας από τις 8 Απριλίου 2023, θέλω να αρνηθώ κατηγορηματικά ότι είμαι σε κατάσταση μέθης ή ότι επέδειξα επιθετική συμπεριφορά. Δέχτηκα επίθεση από δύο ελληνόφωνους Πολωνούς.

Αυτοπροσδιορίστηκαν ως οπαδοί του Παναθηναϊκού και μου επιτέθηκαν πρώτα κατηγορώντας με φραστικά για στημένους αγώνες, δεύτερον σωματικά φτύνοντάς με και μετά σπρώχνοντάς με. Ανέφερα την κατάσταση στην ασφάλεια του αεροδρομίου, η οποία ηρέμησε τα επιθετικά άτομα. Μετά από αυτό πήγα απευθείας στο ξενοδοχείο όπου έμεινα όλη τη νύχτα.

Αρνούμαι όλες τις ψεύτικες ειδήσεις για τον εαυτό μου και ολόκληρη την ομάδα των διαιτητών».