Ξεκούραστο τρίποντο για Πορτογαλία, «καθάρισε» το Μαυροβούνιο του Γιόβετιτς και ελπίζει

Οι παίκτες της Πορτογαλίας

i

© Intime (Φωτογραφία αρχείο)

Ξεκούραστο τρίποντο για Πορτογαλία, «καθάρισε» το Μαυροβούνιο του Γιόβετιτς και ελπίζει

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:44 - 16.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:03 - 17.11.2023

Η Πορτογαλία πανηγύρισε δίχως να κουραστεί τη νίκη εναντίον του Λιχτενστάιν (2-0). Την ίδια ώρα, το Μαυροβούνιο επικράτησε της Λιθουανίας (2-0) και ελπίζει ακόμα σε απευθείας πρόκριση.

Η Πορτογαλία είχε ένα εύκολο βράδυ στο Λιχτενστάιν, εκεί όπου επικράτησε της ομώνυμης εθνικής με 2-0. Το σκορ, φυσικά, θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο, αφού η ομάδα του Μαρτίνεθ έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία σημαντική τελική για τους φιλοξενούμενους, με τον Ράμος να στέλνει την μπάλα λίγο μακριά από την εστία. Όμως αυτό δεν ίσχυε στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί όπου με το καλημέρα ο Ρονάλντο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι (46'). 

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο ίδιος χρίστηκε σκόρερ, εκμεταλλευόμενος την μπαλιά του Ζότα. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Κανσέλο, ενώ η ομάδα του Μαρτίνεθ πέτυχε και τρίτο γκολ (Ράμος), το οποίο στο 87' ακυρώθηκε ως οφσάιντ. 

Μαυροβούνιο - Λιθουανία 2-0

Την ίδια ώρα, το Μαυροβούνιο επικράτησε της Λιθουανίας και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της δεύτερης θέσης του ομίλου της στα προκριματικά. Η ομάδα του Γιόβετιτς ελπίζει σε γκέλα της Σερβίας την ερχόμενη αγωνιστική, καθώς και σε νίκη της ίδιας με την Ουγγαρία, με τον συνδυασμό αυτό να της δίνει την απευθείας πρόκριση στο Euro

Το πρώτο γκολ ήρθε με το καλημέρα για τους γηπεδούχους και το πέτυχε ο Κουτς στο τρίτο λεπτό. Εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό 2-0 ήταν ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Στεβάν Γιόβετιτς, ο οποίος πέτυχε ένα υπέροχο γκολ. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των προκριματικών του Euro: