Προχωρά η ΑΕΚ σε επένδυση για το μέλλον με Τλεμκανί

Προχωρά η ΑΕΚ σε επένδυση για το μέλλον με Τλεμκανί

Κώστας Τσίλης 08:41 - 27.07.2023 / Ανανεώθηκε: 08:45 - 27.07.2023

Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να προχωρήσει στην απόκτηση του 19χρονου Μαροκινού τερματοφύλακα Τλεμκανί από την Τσέλσι

Στην ΑΕΚ δεδομένα όλο το βάρος και όλο το ενδιαφέρον έχει πέσει στην προετοιμασία για το πρώτο ματς του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως παράλληλα δεν κινείται στην μεταγραφική αγορά. Το ακριβώς αντίθετο. Δουλεύει περιπτώσεις. Και για το παρόν της. όπως και για το μέλλον της. Το δεύτερο σκέλος, αφορά η κίνηση που θέλει να κάνει με τον Σάμι Τλεμκάνι

Πρόκειται για έναν 19χρονο τερματοφύλακα, που είναι μεν γεννημένος στη Γαλλία, αλλά έχει καταγωγή από την Αλγερία και από το Μαρόκο και παίζει και στην εθνική ομάδα του Μαρόκο. Ανήκε για τρία χρόνια στην Τσέλσι και έπαιζε στις μικρές της ομάδας. Έμεινε ελεύθερος και η ΑΕΚ προχωρά για να τον κλείσει, κυρίως για την Β ομάδα. Αλλά είναι πιθανό να πάρει και θέση στην ιεραρχία της πρώτης ομάδας ως τρίτος, πίσω από τον Στάνκοβιτς και τον Αθανασιάδη. 

Ο Τλεκμανί όταν στα 16 του έπαιζε στην Paris fc, θεωρείται τεράστιο ταλέντο. Εξ ου και η Τσέλσι μπήκε στην διαδικασία να τον αποκτήσει. Ενώ το 2021, σε ηλικία μόλις 17 ετών, κλήθηκε και στην εθνική ομάδα των ανδρών του Μαρόκου. Μάλιστα ήταν μια κίνηση τότε που είχε εκπλήξει ακόμα και τον ίδιο τον Τλεκμανί. Πιθανότατα διότι το Μαρόκο ήθελε να τον προλάβει, από την Αλγερία. Πάντως στην Τσέλσι δεν είχε ανάλογη εξέλιξη, γι αυτό και έμεινε φέτος το καλοκαίρι ελεύθερος. Με την ΑΕΚ να σκοπεύει να επενδύσει πάνω του.