Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για την Έλτσε, «υπέταξε» τη Βιγιαρεάλ!

Παίκτες Έλτσε

i

Παίκτες Έλτσε / Aitor Alcalde/Getty Images

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για την Έλτσε, «υπέταξε» τη Βιγιαρεάλ!

Γιάννης Καραγιάννης • 19:26 - 04.02.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Έπειτα από 19 αποτυχημένες προσπάθειες, η ουραγός της La Liga, Έλτσε, πήρε το πρώτο της «τρίποντο» στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας 3-1 της Βιγιαρεάλ.

Ένα μικρό… παράθυρο προς το όνειρο άνοιξε για την Έλτσε, μετά την επιτυχία της απέναντι στη Βιγιαρεάλ. Έχοντας αποτύχει στις 19 προηγούμενες προσπάθειές της στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Πάμπλο Ματσίν κατάφερε να σημειώσει την πρώτη τη νίκη της στη φετινή La Liga και να πάρει το πολυπόθητο «τρίποντο» απέναντι στη Βιγιαρεάλ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση του «Μανουέλ Μαρτίνεθ Βαλέρο» ήταν ο Πέρε Μίγια, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ στο 3-1 της ομάδας απέναντι στο «κίτρινο υποβρύχιο». Ο Καταλανός επιθετικός έβαλε από νωρίς μπροστά στο σκορ την Έλτσε, σκοράροντας στο 3’ με πλασέ στην αριστερή γωνία του Ρέινα.

Η Βιγιαρεάλ ανέβασε ρυθμό, πίεσε για την ισοφάριση, την οποία τελικά σημείωσε στο 23’. Τότε ο Μπαένα βρήκε τον Μορένο με εξαιρετική κάθετη μέσα στην περιοχή της Έλτσε και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ νίκησε ο Μπαντία.

Το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων ήρθε σε καθοριστικό σημείο, με τον Πέρε Μίγια να ευστοχεί σε πέναλτι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων το πρώτο ημίχρονο. Από την άσπρη βούλα ήρθε και το τρίτο τέρμα του 30χρονου επιθετικού, ο οποίος στο 52’ διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Ωστόσο, είχε την ατυχία να γίνει αναγκαστική αλλαγή λίγα λεπτά αργότερα (56’), λόγω τραυματισμού στον ώμο.