Πύρρος Δήμας: «Από τον Ρεχάγκελ έχουμε να δούμε τέτοια ομάδα - Δεν μου κάνει εντύπωση το κλειστό πέταλο»

Πύρρος Δήμας

i

© Intime

Πύρρος Δήμας: «Από τον Ρεχάγκελ έχουμε να δούμε τέτοια ομάδα - Δεν μου κάνει εντύπωση το κλειστό πέταλο»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:06 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:07 - 17.10.2023

Ο Πύρρος Δήμας μίλησε για την εικόνα της Ελλάδας στην χθεσινή αναμέτρηση με την Ολλανδία (16/10), ενώ σχολίασε και τη μη χρησιμοποίηση του Γιάννη Κωνσταντέλια.

Η Εθνική Ελλάδας γνώρισε την ήττα στην Opap Arena από την Ολλανδία, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φαν Ντάικ στις καθυστερήσεις. Το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ πάλεψε μέχρι το τέλος, ωστόσο δεν βρήκε το πολυπόθητο γκολ.

Με αφορμή την επίσκεψή του χθες (16/10) στην Opap Arena, ο Πύρρας Δήμας σχολίασε στο Metropolis 95.5 την εικόνα που παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μη χρησιμοποίηση του Γιάννη Κωνσταντέλια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 

Για την εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του Γκουστάβο Πογιέτ κόντρα στην Ολλανδία: «Πήγα με το γιο μου στο χθεσινό παιχνίδι της Εθνικής.

Πιστεύω πως όλοι οι Έλληνες είναι με την Εθνική Ελλάδος. Ούτε εγώ θέλω να τον πάω (τον γιο μου) στους αγώνες του πρωταθλήματος, έχω χαλαστεί πολύ με όλα αυτά που γίνονται. Στη Τούμπα νιώθω στο σπίτι μου, δεν έχω πρόβλημα να τον πάω. Στεναχωριέμαι όμως με την εικόνα των φιλάθλων. Μου αρέσει το ωραίο ποδόσφαιρο και όχι αυτό το «καφριλίκι».

Στεναχωρήθηκα γιατί παίξαμε καλά, αλλά η Ολλανδία είναι Ολλανδία, έχει ολόκληρη σχολή ποδοσφαίρου. Είδαμε ότι μπορούσαμε, ενώ ο διαιτητής ήτα πολύ απέναντί μας. Δεν έπαιξε ίσα ίσα, ήταν λίγο εριστικός. Δεν μας έδωσε ούτε μια φάση. Εμείς παίξαμε τη μπαλίτσα μας όμως.

Ήταν μια ομάδα που είχε ηρεμία και ψυχραιμία, από τον Ρεχάγκελ έχουμε να δούμε τέτοια ομάδα. Ήταν πολύ ωραίο το παιχνίδι της, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ήμασταν άτυχοι, αν και είχαμε τις ευκαιρίες μας. Για το πέναλτι δεν μπορώ να πω κάτι, δεν το είδα από το γήπεδο».

Για τη μη χρησιμοποίηση των Πέλκα και Κωνσταντέλια από τον Πογέτ: «Εγώ θεωρώ πως ένας προπονητής πρέπει να κάνει τη δουλειά του όπως αυτός θέλει, γιατί αυτός έχει την ευθύνη στο τέλος. Αυτοί ξέρουν καλύτερα, μην γίνουμε όλοι προπονητές. Έρχεται και το παιχνίδι με τη Γαλλία, οπότε πρέπει να κάνει διαχείριση».

Παράλληλα, σχολίασε και το άδειο πέταλο της θύρας 21, μετά το «βέτο» των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ: «Δεν μου κάνει εντύπωση. Κακό είναι αυτό και δεν βοηθάει σε τίποτα».

Τέλος, μίλησε και για την εκλογή του Στέλιου Αγγελούδη ως νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης: «Με τον Στέλιο Αγγελούδη είμαστε αδέλφια, δεν είμαστε απλά γνωστοί. Χάρηκα πάρα πολύ γιατί πιστεύω ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, που τα έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη. Του τηλεφώνησε και ο Ρέμος, μετά την εκλογή του για να τον συγχαρεί. Με τον Ρέμο και τον Αγγελούδη είμαστε ομάδα κρούσης».