«Καμία ομάδα της Ρουμανίας δεν μπορεί να πληρώσει το συμβόλαιο του Λουτσέσκου»

Ραζβάν Λουτσέσκου

i

© Intime

«Καμία ομάδα της Ρουμανίας δεν μπορεί να πληρώσει το συμβόλαιο του Λουτσέσκου»

Σε τηλεοπτικό σταθμό της Ρουμανίας συζητήθηκε το ενδιαφέρον της Κλουζ για τον Ράζβαν Λουτσέσκου, καθώς επίσης έγιναν αναφορές για το συμβόλαιό του.

Τις τελευταίες ώρες, το όνομα του Ράζβαν Λουτσέσκου βρίσκεται στο επίκεντρο κυρίως στα ΜΜΕ της Ρουμανίας έπειτα από διάφορα δημοσιεύματα για πιθανό ενδιαφέρον της Κλουζ. Να θυμίσουμε πως ο Ρουμάνος τεχνικός έχει ενεργό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ για ακόμα ένα έτος, στο οποίο υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους επτά εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Κλουζ, που αναζητά τον επόμενο της προπονητή, μετά την αποχώρηση του Νταν Πετρέσκου φέρεται να... χτύπησε την πόρτα του Λουτσέσκου. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες συζητήθηκε έντονα το συγκεκριμένο σενάριο σε μία τηλεοπτική εκπομπή της Ρουμανίας και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στον πρώην αθλητικό διευθυντή στην Στεάουα Βουκουρεστίου, Νάρκις Ράντουτσαν και τον πρώην διαιτητής της FIFA, Ίον Κρατσιουνέσκου.

Αμφότεροι παραδέχτηκαν πως μία επιστροφή του Λουτσέσκου στο πρωτάθλημα της Ρουμανίας θα είχε ενδιαφέρον, ωστόσο το συμβόλαιο του τεχνικού του ΠΑΟΚ είναι αρκετά μεγάλο και καμία ομάδα δεν θα μπορούσε να το προσφέρει.

Κρατσιουνέσκου: Νομίζω ότι ναι, αν είναι επιθυμητό. Άλλο να θέλεις και άλλο να μπορείς.

Ράντουτσαν: Πρέπει να έχει συμβόλαιο με έξι μηδενικά. Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς από τη Ρουμανία να το πλησιάσει.

Κρατσιουνέσκου: Για την Κλουζ θα ήταν εξαιρετικό.

Ράντουτσαν: Μοιάζει με ανακοίνωση που στόχο έχει να ηρεμήσει τα πνεύματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σίγουρα τον θέλει, αλλά καμία πιθανότητα. Είναι δύσκολο να φέρεις.

Κρατσιουνέσκου: Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν ερχόταν στη Ρουμανία. Χρειαζόμαστε. Είναι ένας προπονητής που έχει πολλά να πει και να κάνει.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο Ράζβαν Λουτσέσκου είχε μιλήσει σε δημοσιογράφους της πατρίδας του για τη φετινή χρονιά και το μέλλον του: «Ναι, θα παραμείνω στην Ελλάδα. Ήταν μια δύσκολη, περίεργη και απογοητευτική σεζόν. Είμαι ακόμη επηρεασμένος από το τελευταίο αποτέλεσμα. Έχω κοουτσάρει σε 11 τελικούς, Κύπελλα, Champions League Ασίας και League Cup, έχω κερδίσει επτά και έχω χάσει τέσσερα ματς και αυτό ήταν το πιο επώδυνο. Επίσης, έχω χάσει ματς που κλάπηκαν από διαιτητές, αλλά αυτό που έγινε τώρα με πονάει πάρα πολύ. 

Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε, έπρεπε να νικήσουμε, αλλά δεν το κάναμε. Δεν είχαμε το κουράγιο να νικήσουμε. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν κακή τύχη. Χάσαμε 7-8 μεγάλες ευκαιρίες και δεχθήκαμε ένα χαζό γκολ. Το ποδόσφαιρο στο τέλος ανταμείβει αυτούς που έχουν κουράγιο. Εμείς δεν το είχαμε».