Στον τελικό του Super Cup η Ρεάλ μετά το «θρίλερ» με τη Βαλένθια (vids)
i

Ο Καρίμ Μπενζεμά / © Glomex

Στον τελικό του Super Cup η Ρεάλ μετά το «θρίλερ» με τη Βαλένθια (vids)

Sportal newsroom 23:53 - 11.01.2023 / Ανανεώθηκε: 00:18 - 12.01.2023

Κάθε άλλο παρά έυκολο ήταν το έργο της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Βαλένθια στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ, όμως η «Βασίλισσα» κατάφερε να προκριθεί στη διαδικασία των πέναλτι (4-3) μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης.

Μετά από μια συγκλονιστική αναμέτρηση, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βαλένθια στη διαδικασία των πέναλτι (4-3) μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης και εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ.

Πλέον, η «Βασίλισσα» περιμένει με ποια εκ των Μπαρτσελόνα και Μπέτις θα «κονταροχτυπηθεί» για την κούπα, κάτι το οποίο θα μάθει μετά τον αγώνα των δύο ομάδων (12/1, 21:00).

Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν δυνατά, όμως οι Μαδριλένοι ευτύχισαν να προηγηθούν στο 39ο λεπτό χάρη στο γκολ του Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος με μια πολύ ωραία κίνηση κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε και ευστόχησε για το 1-0.

Με την έναρξη της επανάληψης, οι «νυχτερίδες» έφεραν το ματς στα ίσια, όταν ο μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, Τόνι Λάτο, βρήκε με μια υπέροχη ασίστ τον Λίνο και εκείνος με μια κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε σε 1-1.

Στην παράταση δεν έγινε απολύτως τίποτα και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου μοιραίοι ήταν οι Κομέρτ και Γκαγιά, που αστόχησαν, με αποτέλεσμα οι «μερένχες» να πάρουν τη νίκη και την πρόκριση.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Νάτσο, Ρίντιγκερ, Βάθκεθ (68’ Καρβαχάλ), Μιλιτάο (74’ Μεντί), Καμαβινγκά (46’ Μόντριτς), Βαλβέρδε (106’ Θεμπάγιος), Κρόος, Βινίσιους, Ροδρίγο (84’ Ασένσιο), Μπενζεμά

Βαλένθια (Τζενάρο Γκατούζο): Μαμαρντασβίλι, Κορέια, Γκαγιά, Οσζκατσάρ, Τσέμερτ, Αλμέιδα (114’ Γκιγιαμόν), Μούσα (95’ Φουλκιέ), Λάτο (95’ Μορίμπα), Λίνο (83’ Φραν Πέρεθ), Κλάιφερτ (73’ Ντούρο), Καβάνι