Απίστευτο: Η Ρεάλ δεν είχε Ισπανό στην ενδεκάδα μετά από 121 χρόνια και 4.435 ματς
i

Η βασική ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης στο ματς με τη Βιγιαρεάλ / © Twitter

Απίστευτο: Η Ρεάλ δεν είχε Ισπανό στην ενδεκάδα μετά από 121 χρόνια και 4.435 ματς

Sportal newsroom 12:13 - 08.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:10 - 13.01.2023

Η Ρεάλ Μαδρίτης αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα 121 χρόνια ιστορίας του συλλόγου με ενδεκάδα χωρίς Ισπανούς παίκτες στη χθεσινή ήττα από τη Βιγιαρεάλ.

Ιστορική η χθεσινή (7/1/23) αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βιγιαρεάλ στο «Θεράμικα», όπου οι Μαδριλένοι γνώρισαν την ήττα με σκορ 2-1. Και αυτό γιατί για πρώτη φορά στα 121 χρόνια ιστορίας του συλλόγου η «Βασίλισσα» παρουσίασε μια ενδεκάδα χωρίς Ισπανούς παίκτες.

Είχε συμβεί στο παρελθόν, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «Marca», η Ρεάλ να τελειώσει ένα παιχνίδι χωρίς Ισπανούς, αλλά ποτέ να ξεκινήσει έναν αγώνα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε παίξει 4.435 παιχνίδια σε όλη την ιστορία της μέχρι τη χθεσινή αναμέτρηση εναντίον της Βιγιαρεάλ και δεν είχε παρουσιάσει ποτέ ομάδα χωρίς Ισπανούς.

Copa del Rey: Ο Ροντρίγκο λύτρωσε τη Ρεάλ απέναντι στην Καθερένιο
REST OF THE WORLD

00:10 - 04.01.2023

Copa del Rey: Ο Ροντρίγκο λύτρωσε τη Ρεάλ απέναντι στην Καθερένιο

Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε από την έδρα της Καθερένιο χάρη σε τέρμα του Ροντρίγκο στο 69' και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Copa del Rey. Στη διοργάνωση συνεχίζουν και οι Εσπανιόλ, Βιγιαρεάλ, Βαλένθια. Αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Η αρχική ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν με τρεις Γάλλους (Τσουαμένι, Μεντί και Μπενζεμά), δύο Βραζιλιάνους (Βινίσιους Τζούνιορ και Μιλιτάο), δύο Γερμανούς (Ρούντιγκερ και Κρόος), έναν Κροάτη (Μόντριτς), έναν Βέλγο (Κουρτουά), έναν Αυστριακό (Αλάμπα) και έναν Ουρουγουανό (Βαλβέρδε).

Συνολικά, εφτά διαφορετικές εθνικότητες, αλλά καμία ισπανική, αν και είναι αλήθεια ότι οι «μερένχες» έχουν αρκετούς εθνικοποιημένους παίκτες στην ομάδα που παρουσίασε ο Κάρλο Αντσελότι.

Πρόσφατα, με ενδεκάδα χωρίς Ισπανούς είχε τελειώσει παιχνίδι στο Champions League, ενώ και πέρυσι, για παράδειγμα, κόντρα στον Σέριφ, η Ρεάλ Μαδρίτης ολοκλήρωσε τον αγώνα χωρίς Ισπανούς. Εκείνη την ημέρα, μόνο ένας Ισπανός, ο Λούκας Βάθκεθ, είχε ξεκινήσει .