Φωτιές ανάβει ξανά μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης - «Ομάδα της δικτατορίας η Μπαρτσελόνα»

Φωτιές ανάβει ξανά μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης - «Ομάδα της δικτατορίας η Μπαρτσελόνα»

Κώστας Τσιακλής 11:16 - 11.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:27 - 11.10.2023

Φουλ επίθεση στη Μπαρτσελόνα από το μέλος της διοίκησης της Ρεάλ Μαδρίτης Χοσέ Μανουέλ Οτέρο Λάστρες.

Ο Χοσέ Μανουέλ Οτέρο Λάστρες, Ισπανός νομικός και συγγραφέας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ρεάλ Μαδρίτης από την 1η Ιουλίου 2009, μίλησε στο κανάλι «Remontada Blanca» για το ποια ομάδα ήταν η ευνοούμενη του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο.

Αρχικά ο Λάστρες θυμήθηκε τα λόγια του ηγέτη της Μπαρτσελόνα Ζοάν Λαπόρτα που κατηγορούσε τη Ρεάλ Μαδρίτης ότι ήταν η ομάδα του καθεστώτος όταν η «Βσίλισσα» αποφάσισε να εμφανιστεί ως κατήγορος στην «Υπόθεση Νεγκρέιρα».

“Θέλω να αναφερθώ σε έναν σύλλογο που λέει ότι αισθάνεται αδικημένος. Ένας σύλλογος που πάντα ευνοούνταν από τις αποφάσεις των διαιτητών. Θεωρήθηκε η ομάδα του καθεστώτος. Λόγω της εγγύτητάς του με την πολιτική και οικονομική δύναμη. Νομίζω ότι αξίζει να θυμηθούμε ότι εδώ κ επτά δεκαετίες, η πλειοψηφία των προέδρων της CTA (επιτροπή της ισπανικής διαιτησίας) ήταν πρώην μέλη, πρώην παίκτες ή πρώην διευθυντές της Ρεάλ Μαδρίτης. 

Επί 70 χρόνια, οι άνθρωποι που διόριζαν αυτούς που έπρεπε να αποδίδουν δικαιοσύνη στον αγωνιστικό χώρο ήταν πρώην μέλη, πρώην παίκτες ή πρώην διευθυντές της Ρεάλ Μαδρίτης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όλα αυτά ταυτόχρονα... Ότι αυτός ο σύλλογος βγαίνει μπροστά και λέει ότι αισθάνεται αδικημένος από την καλύτερη αθλητική περίοδο στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Αυτή η δίκη θα χρησιμεύσει για να τους αποκαλύψει. Είναι μια άσκηση κυνισμού χωρίς προηγούμενο”, είχε πει ο Λαπόρτα τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Λάστρες θεωρεί ότι το επιχείρημα του Λαπόρτα που κατηγορεί τη Ρεάλ Μαδρίτης ότι είναι η ομάδα του καθεστώτος «ήταν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο μια παραποίηση». Στη συνέχεια είπε:

«Αυτό που είναι γνωστό κι αληθινό είναι ότι ο σύλλογος του καθεστώτος ήταν η Μπαρτσελόνα. Τα δύο πρώτα πρωταθλήματα που κέρδισε η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν στη Δημοκρατία. Μερικοί διαιτητές σκότωσαν τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Δημοκρατία.

Η Μαδρίτη ήταν ένας διωκόμενος σύλλογος. Ο σύλλογος του καθεστώτος ήταν η Ατλέτικο Αβιασιόν, η οποία αργότερα άλλαξε σε Ατλέτικο ντε Μαδρίτης. Και η Μπαρτσελόνα, η οποία ανακατατάχθηκε από τους Κορτές.

Αν κάποιος μελετήσει την ιστορία, θα δει ότι αν κάποιος σύλλογος ζημιώθηκε κατά τη διάρκεια του καθεστώτος του Φράνκο, αυτός ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης. Όσοι από εμάς γνωρίζουμε την ιστορία και είμαι αρκετά μεγάλος, ξέρουμε τι συνέβη. Όλοι ξέρουμε ότι, αντί να βγούμε μπροστά και να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα, το καλύτερο πράγμα είναι να εμφανιστούμε ως θύμα. Στον κόσμο του ποδοσφαίρου υπάρχει παραλογισμός και πολύ λίγο συναίσθημα. Κινείς τους ανθρώπους με κατηγορίες και χωρίς να χρειάζεται να τις αποδείξεις. Ο Φράνκο είχε το χρυσό σήμα και το οικόσημο από την Μπαρτσελόνα. Ποτέ από τη Μαδρίτη».

Πριν τον Λάστρες η Ρεάλ Μαδρίτης επίσημα, με βίντεο που μεταδόθηκε στο κανάλι της τον περασμένο Μάιο, είχε αναφέρει ότι η Μπαρτσελόνα βράβευσε τον Φράνκο με τρία μετάλλια και θύμισε ότι ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του συλλόγου της Καταλονίας το 1965.

Απίστευτο: Η Ρεάλ απέλυσε προπονητή των Ακαδημίων επειδή ευχαρίστησε την Μπαρτσελόνα για τη βοήθεια που παρείχε στην καρκινοπαθή μητέρα του
LA LIGA

09:35 - 07.10.2023

Απίστευτο: Η Ρεάλ απέλυσε προπονητή των Ακαδημίων επειδή ευχαρίστησε την Μπαρτσελόνα για τη βοήθεια που παρείχε στην καρκινοπαθή μητέρα του

Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον προπονητή της Κ17, Άντρια Ντίαζ, μετά την απόφαση του ίδιου να στείλει μία ευχαριστήρια επιστολή στην Μπαρτσελόνα, η οποία τον βοήθησε σε μία δύσκολη στιγμή.

Στο βίντεο τόνιζαν ακόμα ότι το Camp Nou εγκαινιάστηκε από τον γενικό υπουργό του Φράνκο Χοσέ Σολίς Ρουίθ κι ότι η Μπαρτσελόνα σώθηκε τρεις φορές από τη χρεοκοπία με τρεις ανακατατάξεις από τον Φράνκο.

Όλα αυτά κι ενώ έκαναν επίσης μια ανασκόπηση των 8 πρωταθλημάτων και των 9 Κυπέλλων Generalissimo που κέρδισε η Μπαρτσελόνα επί δικτατορίας. Το ίδιο διάστημα τόνιζαν ότι η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε 15 χρόνια για να κερδίσει ένα πρωτάθλημα.