Η... οβίδα του Βαλβέρδε απέναντι στη Νάπολι, «άγγιξε» το παγκόσμιο ρεκόρ του Γκαλάν!

Φεδερίκο Βαλβέρδε

i

©Photo by Andrea Staccioli/Insidefoto/LightRocket via Getty Images

Η... οβίδα του Βαλβέρδε απέναντι στη Νάπολι, «άγγιξε» το παγκόσμιο ρεκόρ του Γκαλάν!

Ο Φεδερικό Βαλβέρδε πέτυχε ένα μαγικό γκολ στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Νάπολι και ο «κεραυνός του, πλησίασε σε ταχύτητα το πιο δυνατό σουτ που έχει καταγραφεί ποτέ.

Το σουτ... οβίδα του Φεδερίκο Βαλβέρδε απέναντι στη Νάπολι ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη στη Ρεάλ Μαδρίτης για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League. Ο Ουρουγουανός μάλιστα, πέρα από τη νίκη, έβαλε το όνομα του και σε μια ιδιαίτερη λίστα, αυτή με τα πιο δυνατά σουτ που έχουν καταγραφεί.

Το σουτ του Βαλβέρδε εκτιμάται ότι «έπιασε» ταχύτητα μεταξύ 98 εώς 107 χλμ/ώρα, γεγονός που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μερέτ. Ο άνθρωπος όμως που κατέχει την πρωτιά στη σχετική λίστα, είναι ένας 44χρονος, ο Χάβι Γκαλάν

Ο συγκεκριμένος, έσπασε το ρεκόρ σε διαγωνισμό για το βραβείο Γκίνες, όταν ήταν σε ηλικία 20 ετών.Το καλύτερο ρεκόρ του είναι τα 138 χλμ/ώρα, αλλά το ανεπίσημο ρεκόρ του είναι τα 144 χλμ./ώρα. Μάλιστα, ξεπέρασε με αυτόν τον τρόπο τα 121 χλμ./ώρα του Ρομπέρτο Κάρλος. Στον διαγωνισμό, το καλύτερο ρεκόρ του Γκαλάν ήταν τα 129 χλμ/ώρα που έκανε σε τρεις προσπάθειες και δεν μπόρεσε να ξεπεράσει λόγω του άγχους του.

Ο κάτοχος του ρεκόρ ρωτήθηκε για το ποιος είναι ο παίκτης με το πιο δυνατό σουτ στη La Liga και απάντησε το εξής:

«Θα μπορούσε να είναι ο Βαλβέρδε, και ο Ρόναλντ Αραούχο. Δεν ξέρω αν όλοι οι Ουρουγουανοί έχουν αυτό το καθαρό πλάνο στη γενετική τους. Και ο Λεζέν, ο κεντρικός αμυντικός της Ράγιο: Νομίζω ότι αυτοί οι παίκτες είναι αυτοί που σουτάρουν πιο δυνατά. Νομίζω ότι αν τους έδινες ένα τεστ σαν το δικό μου, ίσως θα μπορούσαν να ξεπεράσουν το ρεκόρ μου».