Βινίσιους για την καταδίκη τριών οπαδών της Βαλένθια: «Είμαι δήμιος ρατσιστών»
i

©intime

Βινίσιους για την καταδίκη τριών οπαδών της Βαλένθια: «Είμαι δήμιος ρατσιστών»

Sportal newsroom 20:39 - 10.06.2024 / Ανανεώθηκε: 20:42 - 10.06.2024

Ο διεθνής Βραζιλιάνος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε μετά την ποινή που επιβλήθηκε σε τρεις οπαδούς της Βαλένθια για ρατσιτσική επίθεση.

Τρεις οπαδοί της Βαλένθια καταδικάστηκαν σε φυλάκιση οκτώ μηνών για ρατσιστικές προσβολές στον Βινίσιους σε αγώνα της ομάδας τους με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μεστάγια.

Στους τρεις οπαδούς επιβλήθηκε και ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για δύο χρόνια, για τη ρατσιστική επίθεση στον Βραζιλιάνο άσο της Βασίλισσας.

Είναι η πρώτη καταδίκη αυτού του τύπου που ανακοινώθηκε από δικαστήριο στην Ισπανία, ως αποτέλεσμα της καταγγελίας της La Liga.

Μετά την απόφαση ο Βινίσιους αντέδρασε μέσω των social media. Αναλυτικά όσα έγραψε: «Πολλοί μου ζήτησαν να το αγνοήσω, πολλοί άλλοι είπαν ότι ο αγώνας μου ήταν μάταιος και ότι έπρεπε απλώς να παίξω ποδόσφαιρο.

Αλλά, όπως έλεγα πάντα, δεν είμαι θύμα ρατσισμού. Είμαι δήμιος ρατσιστών. Αυτή η πρώτη ποινική καταδίκη στην ιστορία της Ισπανίας δεν είναι για μένα. Είναι για όλους τους μαύρους.

Άσε τους άλλους ρατσιστές να φοβούνται, να ντρέπονται και να κρύβονται στη σκιά. Διαφορετικά, θα είμαι εδώ για να μαζέψω την κατάσταση. Ευχαριστώ τη La Liga και τη Ρεάλ Μαδρίτης που βοήθησαν σε αυτή την ιστορική πεποίθηση. Ακολοθούν περισσότερα».

Δηλώσεις για την υπόθεση έκανε και ο πρόεδρος της La Liga Χαβιέρ Τέμπας: «Αυτή η πρόταση είναι σπουδαία νέα για την καταπολέμηση του ρατσισμού στην Ισπανία, καθώς αποκαθιστά τη ζημιά που υπέστη ο Βινίσιους Τζούνιορ και στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους πηγαίνουν σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου για να προσβάλου. Ένα μύνημα ότι η La Liga θα τους εντοπίσει, θα τους αναφέρει και θα υπάρχουν ποινικές συνέπειες γι’ αυτούς».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος ενός από τους τρεις οπαδούς που καταδικάστηκαν για ρατσιστικές προσβολές στον Βινίσιους Τζούνιορ στο Μεστάγια, έμεινε ικανοποιημένος με τη συμφωνηθείσα ποινή, γιατί διαβεβαιώνει ότι έχει αποδειχθεί ότι δεν υπήρξε έγκλημα μίσους, αλλά μετάνιωσε για τη διαδικασία. «Οι οπαδοί υπέφεραν, τους χτύπησαν σαν το χταπόδι», σχολίασε κι επεσήμανε ότι πληρώνουν «μόνο για τις δικές τους αμαρτίες».