«Αυτή η γωνία δεν με βοηθάει», τι είπαν οι διαιτητές για το γκολ του Γιαμάλ που δεν μέτρησε (vid)

Ρεάλ - Μπαρτσελόνα

i

PrtScr

«Αυτή η γωνία δεν με βοηθάει», τι είπαν οι διαιτητές για το γκολ του Γιαμάλ που δεν μέτρησε (vid)

Κώστας Τόπας 08:18 - 23.04.2024

Η ισπανική ομοσπονδία έδωσε στο φως της δημοσιότητας τις συνομιλίες μεταξύ του διαιτητή και των βοηθών του στο VAR, κατά τη διάρκεια του «Clasico», Ρεάλ - Μπαρτσελόνα, προκειμένου να δουν όλοι τι ειπώθηκε σχετικά με το γκολ του Γιαμάλ που δεν μέτρησε.

Ο Κέσαρ Σότο Γκράντο, ο διαιτητής του Ρεάλ - Μπαρτσελόνα, ​​την Κυριακή (21/04) στη La Liga (3-2), γνωρίζει καλά τη σημασία της στιγμής. Το σουτ του Λαμίν Γιαμάλ, που αποκρούστηκε από τον Αντρέι Λούνιν στο πρώτο ημίχρονο, πέρασε τη γραμμή; «Δεν βιαζόμαστε, είναι μια πολύ σημαντική απόφαση. Κοιτάξτε σε όλες τις κάμερες, δεν βιαζόμαστε», εξήγησε ο διαιτητής στους βοηθούς του στο VAR τότε, όπως αποκαλύφθηκε στις ηχητικές συνομιλίες που μεταδόθηκαν αυτή τη από την Ισπανική Ομοσπονδία.

Στο γήπεδο ο διαιτητής προσπαθεί να ηρεμήσει τους παίκτες. «Δεν υπάρχει τεχνολογία γραμμής τέρματος, περιμένουμε το VAR», εξηγεί συγκεκριμένα στον Ιλκάι Γκουντογκάν. Ο ρέφερι δίνει τις ίδιες εξηγήσεις σε αρκετούς άλλους παίκτες, κυρίως από την Μπαρτσελόνα. Όταν η κατάσταση αργεί, εκείνος παραμένει ήρεμος. «Πρέπει να περιμένουμε», έλεγε συνεχώς στους παίκτες των δύο ομάδων.

Απίθανο: Στο Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα υπήρξε ίδια φάση με αυτή του Clasico και του 1-0 του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ (vid)
REST OF THE WORLD

15:06 - 22.04.2024

Απίθανο: Στο Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα υπήρξε ίδια φάση με αυτή του Clasico και του 1-0 του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ (vid)

Αρκετή συζήτηση έχει σηκωθεί για το αν πέρασε η μπάλα ή όχι στην προσπάθεια του Γιαμάλ στο ντέρμπι με την Ρεάλ. Ενα παρόμοιο σκηνικό που εκτυλίχθηκε στο Άρης - ΑΕΚ στο γκολ του Μορόν αλλά και στο «Superclasico» μεταξύ Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς.

«Δεν έχουμε αποδείξεις ότι η μπάλα μπήκε μέσα»

Στο VAR κάνουν ό,τι μπορούν για να βρουν την καλύτερη γωνία. Χωρίς goal line technology, χρειάζονται μια εικόνα που να αποδεικνύει ότι η μπάλα μπήκε για να μετρήσει το γκολ. «Το σώμα του Λούνιν κρύβει τι φάση, περιμένετε ένα δευτερόλεπτο», λέει ο βοηθός Σάντσες Μαρτίνεθ. «Αυτή η γωνία δεν με βοηθάει. Ούτε αυτή με βοηθάει. Ούτε αυτή. Συνεχίστε. Ούτε αυτή βοηθάει. Δεν υπάρχουν άλλες κάμερες».

Μετά από αρκετά λεπτά δισταγμού, ο Σάντσεθ Μαρτίνεθ προειδοποιεί τον Κέσαρ Σότο Γκράντο για την τελική απόφαση. «Δεν έχουμε αποδείξεις ότι η μπάλα μπήκε μέσα. Στην πραγματικότητα, ξαναρχίζουμε το ματς με κόρνερ». Αδύνατον να αποδείξει ότι το σουτ του Λαμίν Γιαμάλ πέρασε τη γραμμή. Σε περίπτωση αμφιβολίας, δεν υπήρχε γκολ.

Από την πλευρά του, ο διοικητικός ηγέτης της καταλανικής ομάδας, Τζουάν Λαπόρτα, σε δηλώσεις που παραχώρησε ξεκαθάρισε πως αν αποδειχθεί ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή και το γκολ έπρεπε να μετρήσει κανονικά, θα ζητήσει την επανάληψη του Clasico!