Μετά τον «νόμο του Μπέκαμ» έρχεται κι αυτός για χάρη του Εμπαπέ

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Xavier Laine/Getty Images/Ideal Images

Μετά τον «νόμο του Μπέκαμ» έρχεται κι αυτός για χάρη του Εμπαπέ

Κώστας Τόπας 15:15 - 22.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:01 - 25.05.2024

Η Κοινότητα της Μαδρίτης φέρεται να βρίσκεται στα πρόθυρα της έγκρισης ενός «νόμου Εμπαπέ». Σε περίπτωση υπογραφής στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν θα επωφεληθεί από ένα φορολογικό πλεονέκτημα.

Αυτό θα διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «El Nacional», η Κοινότητα της Μαδρίτης πρόκειται να ψηφίσει έναν «νόμο Εμπαπέ». Στόχος αυτού του νόμου; Η κατάργηση του περιφερειακού φόρου εισοδήματος για τους αλλοδαπούς που εγκαθίστανται στην ισπανική πρωτεύουσα και κάνουν επενδύσεις εκεί.

Η πιθανή άφιξη του Κιλιάν Εμπαπέ, στη Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ, δεν είναι η πηγή αυτού του μέτρου, που προτείνουν οι περιφερειακοί αιρετοί με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδυτών. Αλλά ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν θα ωφεληθεί πολύ από αυτό.

Απίθανο: Στο Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα υπήρξε ίδια φάση με αυτή του Clasico και του 1-0 του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ (vid)
REST OF THE WORLD

15:06 - 22.04.2024

Απίθανο: Στο Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα υπήρξε ίδια φάση με αυτή του Clasico και του 1-0 του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ (vid)

Αρκετή συζήτηση έχει σηκωθεί για το αν πέρασε η μπάλα ή όχι στην προσπάθεια του Γιαμάλ στο ντέρμπι με την Ρεάλ. Ενα παρόμοιο σκηνικό που εκτυλίχθηκε στο Άρης - ΑΕΚ στο γκολ του Μορόν αλλά και στο «Superclasico» μεταξύ Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς.

Το προηγούμενο του «νόμου Μπέκαμ»

Σύμφωνα με την «El Nacional», ο Κιλιάν Εμπαπέ θα πλήρωνε φόρο εισοδήματος 24,5% εάν αποφασίσει να κάνει επενδύσεις που του δίνουν αυτό το δικαίωμα φορολογίας. Σύμφωνα με έναν υπολογισμό της «Mundo Deportivo», ο Εμπαπέ, του οποίου ο μισθός σε περίπτωση υπογραφής στη Ρεάλ υπολογίζεται στα 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από τον ισπανικό Τύπο, θα είχε φορολογικό συντελεστή μόνο 1,7 μονάδες υψηλότερο από αυτόν ενός Μαδριλένου που κερδίζει μεταξύ 12.000 και 18.000 ευρώ μεικτά το χρόνο.

Το μέτρο αυτό θυμίζει τον περίφημο «νόμο του Μπέκαμ», που εφαρμόστηκε δύο χρόνια μετά την υπογραφή του Άγγλου μέσου για τη Ρεάλ Μαδρίτης, το 2005. Εκείνη την εποχή, ο νόμος αυτός περιόριζε τον φορολογικό συντελεστή για τους αλλοδαπούς που μετακομίζουν στη Μαδρίτη για δουλειά να πληρώνουν ενιαίο φορολογικό συντελεστή 24% ανεξάρτητα από τον μισθό τους.

Αφού ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να φύγει από την Παρί Σεν Ζερμέν στο τέλος της σεζόν, ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την ταυτότητα του μελλοντικού του συλλόγου. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πάντως το συντριπτικό φαβορί για να υποδεχθεί τον αρχηγό της εθνικής Γαλλίας.