Τελικά πέρασε η μπάλα; Ο λόγος που η La Liga δεν έχει ακόμα Goal-line technology (vid)

Ρεάλ - Μπαρτσελόνα

i

PrtScr

Τελικά πέρασε η μπάλα; Ο λόγος που η La Liga δεν έχει ακόμα Goal-line technology (vid)

Κώστας Τόπας 09:31 - 22.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:31 - 22.04.2024

Εντονες διαμαρτυρίες έχουν οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα για το γεγονός ότι δεν καταλογίστηκε το γκολ που πέτυχε ο Λαμίν Γιαμάλ, καθώς θεωρήθηκε ότι δεν πέρασε τη γραμμή ολόκληρη η μπάλα. Ποιος ο λόγος απουσίας του Goalline technology από την La Liga.

Ο Αντρέας Κρίστενσεν έδωσε το προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα στο έκτο λεπτό πριν ο Βινίσιους Τζούνιορ επαναφέρει την ομάδα του στο παιχνίδι σημειώνοντας την ισοφάριση από το σημείο του πέναλτι. Στο 28ο λεπτό, ο Λαμίν Γιαμάλ έγινε αποδέκτης της μπάλας, έπειτα από κόρνερ του Ραφίνια και με προβολή την έστειλε προς το τέρμα. Οπως φάνηκε η μπάλα πέρασε τη γραμμή πριν ο Αντρέι Λούνιν τη διώξει.

Το VAR ωστόσο έλεγξε τη φάση από διαφορετικές οπτικές γωνίες πριν ακυρώσει το γκολ για τους «μπλαουγκράνα» θεωρώντας πως η μπάλα δεν είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή. Μία φάση που θύμισε σε σημαντικό βαθμό αυτή του γκολ του Άρη με τον Μορόν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Ενόψει της σεζόν 2023/24, η La Liga θα παρέμενε το μόνο κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που δεν θα υιοθετούσε την τεχνολογία γραμμής τέρματος, καθώς ο πρόεδρος Χαβιέρ Τεμπάς φέρεται να αρνήθηκε να πληρώσει 3,2 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό που απαιτείται για την εφαρμογή του Goal Line Technology.

Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα επέκριναν τον πρόεδρο της La Liga για την απουσία τεχνολογίας γραμμής τέρματος. Από την πλευρά του πάντως, ο Τέμπας με ανάρτησή του στο Twitter, απάντησε στους επικριτές του, καθώς μοιράστηκε μια σειρά από παλιά περιστατικά όπου η τεχνολογία της γραμμής τέρματος αποδείχτηκε λάθος. Στην ανάρτησή του μάλιστα, πρόσθεσε τη λεζάντα: «κανένα σχόλιο».

Η Premier League ήταν η πρώτη κορυφαία ευρωπαϊκή κατηγορία που εφάρμοσε τεχνολογία γραμμής τέρματος το 2014 - εμπνευσμένη από το χτύπημα του Φρανκ Λάμπαρντ εναντίον της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Η Bundesliga, η Ligue 1, η Serie A και η Eredivisie σύντομα ακολούθησαν την πορεία του αγγλικού πρωταθλήματος και την υιοθέτησαν μέχρι το 2015.