Απίστευτο: Ίδια φάση στο Clasico με το 1-0 του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ - Η απόφαση που πήρε το VAR (gallery)

Απίστευτο: Ίδια φάση στο Clasico με το 1-0 του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ - Η απόφαση που πήρε το VAR (gallery)

Sportal newsroom 22:55 - 21.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:00 - 21.04.2024

Κι όμως, στο μεγάλο ντέρμπι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα συνέβη η ίδια φάση με αυτή στο Άρης - ΑΕΚ. Τελικά, πέρασε η μπάλα τη γραμμή;

Ο Άρης προηγήθηκε 1-0 στο 38’ της ΑΕΚ με ένα γκολ που ήταν δεδομένο πως θα προκαλέσει πολύ συζήτηση και όντως αυτό έχει γίνει, παρόλο που η Ένωση τελικά κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και να πάρει τη νίκη.

Ο Ισπανός φορ Λορέν Μορόν σούταρε με το δεξί εντός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και ο Αθανασιάδης απέκρουσε την μπάλα. Οι γηπεδούχοι φώναξαν ότι αυτή πέρασε ολόκληρη τη γραμμή, οι φιλοξενούμενοι το αντίθετο και ο διαιτητής Βεργέτης, αφού ενημερώθηκε από τον Γερμανό Πάτρικ Φραντς Χανσλμπάουερ στο VAR, έδειξε σέντρα και μέτρησε κανονικά το γκολ.

Λίγες ώρες αργότερα, στο κορυφαίο ντέρμπι του πλανήτη ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, έγινε μία πανομοιότυπη φάση. Στο 28ο λεπτό ο Γιαμάλ έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, ο Λούνιν απέκρουσε την μπάλα και μετά έγινε ένας... χαμός, αντίστοιχος με αυτόν στο «Βικελίδης».

Δηλαδή, οι Καταλανοί υποστήριζαν πως η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή, οι «μερένχες» από την πλευρά τους ότι ο Λούνιν είχε προλάβει την μπάλα πριν εκείνη περάσει τη γραμμή και φυσικά ο διαιτητής της αναμέτρησης και ο VAR ήταν αυτοί που έπρεπε να πάρουν την απόφαση για το τι έχει γίνει.

Τελικά, σε αντίθεση με το Άρης - ΑΕΚ, αποφάσισαν ότι η μπάλα δεν είχε περάσει τη γραμμή και αυτό προκάλεσε την έκρηξη των ανθρώπων της Μπαρτσελόνα και ειδικότερα του Τσάβι.