Και στο τέλος νικάει η «Βασίλισσα»: Ο Μπέλιγχαμ... σκότωσε την Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ είναι πρωταθλήτρια!
i

Photo by David Ramos/Getty Images

Και στο τέλος νικάει η «Βασίλισσα»: Ο Μπέλιγχαμ... σκότωσε την Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ είναι πρωταθλήτρια!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 00:03 - 22.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:24 - 22.04.2024

Με γκολ του Τζουντ Μπέλιγχαμ στις καθυστερήσεις η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την ντερμπάρα με την Μπαρτσελόνα, επικρατώντας με 3-2 και το πρωτάθλημα είναι δικό της!

Μετά την επική πρόκριση στο «Έτιχαντ» η Ρεάλ έβαλε... λευκή κορδέλα και στο πρωτάθλημα! Η «Βασίλισσα» παρότι βρέθηκε δις πίσω στο σκορ, όχι μόνο αρνήθηκε να χάσει, αλλά στο τέλος πήρε και τη νίκη με 3-2, με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ να «τεζάρει» την Μπαρτσελόνα στις καθυστερήσεις και να εξιλεώνεται για το ντεφορμάρισμα που περνάει τον τελευταίο καιρό.

Ο «Μπέλιγκολ» ήταν εκείνος που χάρισε τη νίκη στη Ρεάλ και στο Clasico του πρώτου γύρου και ο Άγγλος μεσοεπιθετικός το έκανε και σήμερα, βάζοντας ουσιαστικά τίτλους τέλους στο πρωτάθλημα, καθώς οι Μαδριλένοι πλέον έχουν... στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή, όντας στο +11 από τους Καταλανούς, ενώ μένουν έξι παιχνίδια για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ξεκίνημα μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» η ομάδα του Τσάβι, αφού μόλις στο 6ο λεπτό βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ραφίνια με μία εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Κρίστενσεν, ο Δανός εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Λούνιν και με μία κεφαλιά έκανε το 0-1. Και έπειτα από οκτώ λεπτά, οι «μπλαουγκράνα» θα μπορούσαν να έχουν πάρει και προβάδισμα δύο τερμάτων σε μία μεγάλη ευκαιρία που είχαν με τον Γιαμάλ.

Παρόλο που οι φιλοξενούμενοι είχαν σημαντικό ψυχολογικό αβαντάζ και είχαν αιφνιδιάσει τους αντιπάλους τους, η «Βασίλισσα» έβγαλε αντίδραση και απάντησε γρήγορα. Στο 16' ο Κουμπαρσί σταμάτησε αντικανονικά τον Βάθκεθ μέσα στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι Μαδριλένοι να κερδίσουν πέναλτι. Ο Βινίσιους ανέλαβε την εκτέλεση του, νίκησε τον Τερ Στέγκεν κι έγραψε το 1-1.

Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε μία ανάσα από το να ξαναπάρει το προβάδισμα στο 28', όταν ο Γιαμάλ έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή και ο Λούνιν απέκρουσε την μπάλα πάνω στη γραμμή. Οι άνθρωποι της καταλανικής ομάδας με... μπροστάρη τον Τσάβι φώναξαν πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή, όμως ο διαιτητής του αγώνα και ο VAR είχαν διαφορετική άποψη, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με 1-1 σκορ.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που είχαν μπει πάλι πιο δυνατά στο παιχνίδι, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να βγάζει κούραση και να δυσκολεύεται στο κομμάτι της δημιουργίας. Ωστόσο και οι «μπλαουγκράνα» από την πλευρά τους, παρότι έβγαιναν στην επίθεση με προϋποθέσεις πιο συχνά, είχε θέμα στην τελική προσπάθεια. Και κάπως έτσι έφυγε ένα μεγάλο χρονικό κομμάτι του αγώνα δίχως κάποια αξιοσημείωτη στιγμή.

Στην πρώτη της καλή στιγμή στο 69' όμως η ομάδα του Τσάβι πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Στο 69' μετά από επέμβαση του Λούνιν σε σέντρα-σουτ του Γιαμάλ, ο Λόπεθ πήρε το ριμπάουντ και με ένα πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή πέτυχε το 1-2. Αλλά η χαρά των Καταλανών δεν κράτησε και πολύ. Και αυτό γιατί ύστερα από τέσσερα λεπτά, οι «μερένχες» έφεραν ξανά το ματς στα ίσια. Ο Βινίσιους με ένα εξαιρετικό γύρισμα βρήκε τον Βάθκεθ κι εκείνος με ένα υπέροχο τελείωμα στην κίνηση έκανε το 2-2.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οδεύουμε προς μία ισοπαλία, η οποία θα βόλευε τη «Βασίλισσα», καθώς θα παρέμενε στην κορυφή και μάλιστα με σημαντική διαφορά από τους διώκτες της, οι γηπεδούχοι είχαν άλλα σχέδια. Και ειδικότερα ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, ο οποίος πλήγωσε για ακόμη μία φορά την Μπαρτσελόνα, καθώς στο 90+1' μετά από γύρισμα του Βάθκεθ νίκησε τον Τερ Στέγκεν και διαμόρφωσε το τελικό 3-2, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να πανηγυρίζει μία τεράστια νίκη.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ (32ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (33ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA