Ο λόγος που η Μάντσεστερ Σίτι παραμένει αήττητη σε 29 ματς παρόλο που αποκλείστηκε από τη Ρεάλ στο Champions League

Μπερνάρντο Σίλβα

Ο λόγος που η Μάντσεστερ Σίτι παραμένει αήττητη σε 29 ματς παρόλο που αποκλείστηκε από τη Ρεάλ στο Champions League

Κώστας Τόπας 09:16 - 21.04.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι ακόμα αήττητη σε 29 αγώνες και μετά την πρόκριση της επί της Τσέλσι στο Κύπελλο Αγγλίας, έγραψε ιστορία.

Η Μάντσεστερ Σίτι κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της για έναν τίτλο χάρη στο γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στη Τσέλσι, με το οποίο έκλεισε τη θέση της στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή της Κόβεντρι Σίτι.

Ο Σίλβα ήταν ο ήρωας στο Γουέμπλεϊ αφού έχασε σκληρά ένα κρίσιμο πέναλτι στα μέσα της εβδομάδας, καθώς η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα αποκλείστηκε από το Champions League στα χέρια της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι χρειάστηκε να φτάσουν στα πέναλτι για να εκθρονίσουν τους πρωταθλητές Ευρώπης και να στερήσουν στον Γκουαρντιόλα την ευκαιρία να κερδίσει ένα ακόμη ιστορικό τρεμπλ.

Η νίκη κόντρα στην Τσέλσι είδε τη Σίτι να επεκτείνει το αήττητο σερί που τρέχει σε 29 αγώνες, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ συλλόγου στη διαδικασία. Ωστόσο, μερικοί οπαδοί έμειναν μπερδεμένοι για το γεγονός ότι η ομάδα του Γκουαρντιόλα παραμένει αήττητη αφού απέτυχε να περάσει από την Ρεάλ και να φτάσει στα ημιτελικά του Champions League.

Ωστόσο, υπάρχει μια πολύ απλή εξήγηση όπως εξηγεί η FIFA. Η FIFA δηλώνει ότι μια ομάδα που χάνει στη διαδικασία των πέναλτι αποκλείεται από την διοργάνωση, ενώ η νικήτρια ομάδα στη διαδικασία των πέναλτι προκρίνεται στον επόμενο γύρο ή στέφεται πρωταθλήτρια, αλλά ο αγώνας χαρακτηρίζεται ως ισοπαλία.

Ως εκ τούτου, το παιχνίδι της Σίτι με τη Ρεάλ καταγράφεται επίσημα ως ισόπαλο παρά το γεγονός ότι οι Πολίτες αποκλείστηκαν από τη διοργάνωση. Μετά τη νίκη επί της Τσέλσι, ο Γκουαρντιόλα χαιρέτισε την ομάδα του στη Μάντσεστερ Σίτι και χαρακτήρισε τη νίκη επί των «μπλε» ως μία από τις καλύτερες ποτέ.

«Το παιχνίδι ήταν σφιχτό. Η Τσέλσι είχε απίστευτες μεταβάσεις και έλεγχε καλά την μπάλα. Χάσαμε μερικές εύκολες μπάλες γιατί ήμασταν κουρασμένοι. Οι παίκτες έκαναν απίστευτη προσπάθεια. Αυτό που έκαναν σήμερα ήταν ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα που έχω δει σε μια ομάδα παικτών [μετά από] 120 λεπτά κόντρα στη Ρεάλ», τόνισε μεταξύ άλλων ο Καταλανός τεχνικός..