Ο μοιραίος Μπερνάρντο Σίλβα λυτρώθηκε κι έστειλε στον τελικό τη Μάντσεστερ Σίτι αφήνοντας με άδεια χέρια την Τσέλσι
i

©Photo by Julian Finney/Getty Images

Ο μοιραίος Μπερνάρντο Σίλβα λυτρώθηκε κι έστειλε στον τελικό τη Μάντσεστερ Σίτι αφήνοντας με άδεια χέρια την Τσέλσι

Γιώργος Σακελλαρίου 21:15 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 22:19 - 20.04.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι με γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα νίκησε 1-0 την Τσέλσι και περιμένει στον τελικό τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή την Κόβεντρι.

Η Τσέλσι έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για έναν τίτλο.

Η Μάντσεστερ Σίτι που είναι μέσα στη μάχη του πρωταθλήματος, ήθελε να ξεπεράσει την πίκρα του αποκλεισμού στο Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είχε τις ευκαιρίες της, αλλά τις σπατάλησε και ήρθε η στιγμή που μίλησε ο Μπερνάρντο Σίλβα. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, ο οποίος ήταν ο ένας εκ των δύο μοιραίων στη διαδικασία των πέναλτι με τη «Βασίλισσα» (ο άλλος ήταν ο Κόβατσιτς) στο 84’ πέτυχε το 1-0 κι έστειλε τη Μάντσεστερ Σίτι για 13η φορά σε τελικό του FA Cup.

Στόχος να διεκδικήσει το 8ο Κύπελλο Αγγλίας, κόντρα στη συμπολίτισσα, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (12 Κύπελλα) ή την έκπληξη του θεσμού την Κόβεντρι. Ο αντίπαλος θα προκύψει από τον δεύτερο ημιτελικό το απόγευμα της Κυριακής.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν στο 14’ για τη Σίτι. Ο Ντε Μπρόινε βρήκε τον Φόντεν, αυτός απέφυγε τον Πέτροβιτς, αλλά από πλάγια δεξιά δεν μπόρεσε να εκτελέσει σε κενή εστία.

Στο 30’ έφυγε ο Τζάκσον τετ α τετ με τον Ορτέγκα, τον πέρασε αλλά «μπλόκαρε» και δεν εκτέλεσε, σπαταλώντας τεράστια ευκαιρία. Στο 37’ απέκρουσε ο Ορτέγκα το φαλτσαριστό πλασέ του Πάλμερ και το ημίχρονο τελείωσε 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε περισσότερο ρυθμό κι ένταση. Στο 49’ άγγιξε το 1-0 η Τσέλσι. Ο Ορτέγκα νίκησε τον Τζάκσον αρχικά σε τετ α τετ και στη συνέχεια απέκρουσε ενστικτωδώς την κεφαλιά του Σενεγαλέζου φορ.

Στο 53’ ο Πέτροβιτς είχε απάντηση στην εκτέλεση του Φόντεν και στο 55’ η Τσέλσι ζήτησε πέναλτι για χέρι του Γκρίλις σε φάουλ του Κόουλ Πάλμερ.

Στο 60’ ο Γκρίλις σούταρε εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Τσάλομπα σε κόρνερ και στο 68’ πάλι απείλησε η Τσέλσι. Κάθετη του Πάλμερ στον Καϊσέδο, αυτός από δεξιά έκανε κακό γύρισμα και δεν βρήκε τον αμαρκάριστο Τζάκσον.

Απίστευτο: Οι παίκτες της Τσέλσι αρπάχτηκαν μεταξύ τους για ένα πέναλτι σε ματς που κέρδιζαν με 4-0! (vids)
PREMIER LEAGUE

06:23 - 17.04.2024

Απίστευτο: Οι παίκτες της Τσέλσι αρπάχτηκαν μεταξύ τους για ένα πέναλτι σε ματς που κέρδιζαν με 4-0! (vids)

Κι όμως, οι παίκτες της Τσέλσι τσακώθηκαν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Έβερτον για το ποιος θα εκτελέσει ένα πέναλτι, ενώ το σκορ ήταν 4-0...

Στο 69’ η Σίτι πλησίασε το γκολ, αλλά ο Πέτροβιτς απέκρουσε το σουτ του Ντοκού εντός μεγάλης περιοχής και στο 84’ έγινε το 1-0 για τους «πολίτες».

Ο Ντε Μπρόινε γύρισε από αριστερά, η μπάλα από την απομάκρυνση του Πέτροβιτς έφτασε στον Μπερνάρντο Σίλβα και ο Πορτογάλος στη μικρή περιοχή με αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Τσέλσι προσπάθησε να στείλει το ματς στην παράταση, δεν βρήκε γκολ κι έτσι η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πήρε την πρόκριση.

Δείτε τα highlights του αγώνα