Ο Αντσελότι έσπασε το πρωτόκολλο της UEFA μετά τον αποκλεισμό της Μάντσεστερ Σίτι από το Champions League

Κάρλο Αντσελότι

Ο Αντσελότι έσπασε το πρωτόκολλο της UEFA μετά τον αποκλεισμό της Μάντσεστερ Σίτι από το Champions League

Κώστας Τόπας 13:12 - 18.04.2024

Ο Κάρλο Αντσελότι έσπασε το πρωτόκολλο της UEFA μετά το γεγονός ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έριξε εκτός Champions League τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League, μετά τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι στα πέναλτι. Ο Αντρέι Λούνιν ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής με τις δύο αποκρούσεις του από το ύψος της άσπρης βούλας, ενώ έκανε και άλλες σπουδαίες επεμβάσεις στη διάρκεια του αγώνα.

Ετσι, η Ρεάλ προκρίθηκε στα ημιτελικά για να ανταγωνιστεί για μια θέση στον τελικό του Γουέμπλεϊ την 1η Ιουνίου κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Μπορούσια Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν είναι το άλλο ζευγάρι που θα διεκδικήσει μία θέση στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το «τρελό» στατιστικό της Ρεάλ που κάνει τους αντιπάλους της να «τρέμουν» στα ημιτελικά (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

12:42 - 18.04.2024

Το «τρελό» στατιστικό της Ρεάλ που κάνει τους αντιπάλους της να «τρέμουν» στα ημιτελικά (vids)

Υπάρχει ένα απίστευτο στατιστικό για την Ρεάλ Μαδρίτης που δείχνει ότι κάθε φορά που αποκλείει την πρωταθλήτρια Ευρώπης, στο τέλος κατακτάει την κούπα με τα μεγάλα «αυτιά».

Από την πλευρά του, ο Κάρλο Αντσελότι θα επιδιώξει να οδηγήσει τους «μερένχες» στην 15η κατάκτηση του τροπαίου με τα μεγάλα «αυτιά» στην ιστορία του ιστορικού αυτού συλλόγου. Ενδιαφέρον όμως είναι ότι προέκυψε ότι ο 64χρονος δεν συμμετείχε σε συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι κανόνες της UEFA ορίζουν ότι και οι δύο προπονητές πρέπει να είναι διαθέσιμοι για τη συνέντευξη Τύπου και είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν 20 λεπτά μετά το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Ρίτσαρντ Μάρτιν από το «Goal», ο Ιταλός τεχνικός δεν τήρησε τα καθήκοντά του.

Αντίθετα, ο Αντσελότι συζητούσε το παιχνίδι λεπτομερώς με δημοσιογράφους στη μικτή ζώνη όπου συνήθως από εκεί περνάνε οι παίκτες προκειμένου να αναχωρήσουν από τα αποδυτήρια και το γήπεδο.

«Ένα σπάνιο γεγονός σε μια βραδιά Champions League: Ο Κάρλο Αντσελότι αρνείται το καθήκον του στη συνέντευξη Τύπου και αντ' αυτού θα μιλήσει σε δημοσιογράφους στη μικτή ζώνη», ανέφερε ένας χρήστης στο Twitter για να συμπληρώσει ένας άλλος: «Δεν έχω δει κάτι τέτοιο πριν από 11 χρόνια που καλύπτω αυτή τη διοργάνωση».

Αναλογιζόμενος τη νίκη στη διαδικασία των πέναλτι, ο Αντσελότι είπε στα ΜΜΕ στη μικτή ζώνη: «Όλοι πίστευαν ότι ήμασταν νεκροί, αλλά κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν πεθαίνει ποτέ.