Ο Λούνιν αποκάλυψε το κόλπο για να αποκρούσει το πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (vid)

Αντρέι Λούνιν

i

PrtScr

Ο Λούνιν αποκάλυψε το κόλπο για να αποκρούσει το πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (vid)

Κώστας Τόπας 12:22 - 18.04.2024

Ο «ήρωας» της Ρεάλ Μαδρίτης, Αντρέι Λούνιν αποκάλυψε την τακτική που είχε σκεφτεί προκειμένου να αποκρούσει την εκτέλεση πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League, μετά τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι στα πέναλτι. Ο Αντρέι Λούνιν ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής με τις δύο αποκρούσεις του από το ύψος της άσπρης βούλας, ενώ έκανε και άλλες σπουδαίες επεμβάσεις στη διάρκεια του αγώνα.

Ο Λούνιν είχε μελετήσει τους πιθανούς εκτελεστές πέναλτι των Πολιτών με τον προπονητή τερματοφυλάκων, Λουίς Λόπις. Οι Μαδριλένοι είχαν αναλύσει τα πάντα και ο τερματοφύλακας αναθεώρησε τις βασικές οδηγίες με τον Λόπις πριν πάρει θέση κάτω από τα γκολπόστ για την διαδικασία των πέναλτι.

Εκτός από σκόρερ είναι και μάντης: Ο Ρούντιγκερ ήξερε πού θα εκτελέσουν οι παίκτες της Σίτι τα πέναλτι (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

11:33 - 18.04.2024

Εκτός από σκόρερ είναι και μάντης: Ο Ρούντιγκερ ήξερε πού θα εκτελέσουν οι παίκτες της Σίτι τα πέναλτι (vid)

Εκτός από σκόρερ, ο Αντόνιο Ρούντιγκερ αποδείχθηκε καλός και στις προβλέψεις καθώς γνώριζε πού θα εκτελέσουν τα πέναλτι οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο ίδιος ο Λούνιν ήταν υπεύθυνος για την εξήγηση της στρατηγικής που ακολουθήθηκε στα πέναλτι, σε δηλώσεις του στο Movistar Champions League. Ο 25χρονος Κίπερ απέκρουσε δύο πέναλτι, εκείνα των Μπερνάρντο Σίλβα και Κόβατσιτς. Η πιο εντυπωσιακή επέμβασή του ήταν αυτή που έκανε κόντρα στον Πορτογάλο.

«Υπήρχαν τρεις παίκτες με επιλογές να εκτελέσουν στη μέση, έπρεπε να ρισκάρω και το έκανα με τον Μπερνάρντο Σίλβα με έναν και δόξα τω Θεώ μου βγήκε σε καλό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Λούνιν έκανε στη συνέχεια μια πιο συμβατική απόκρουση απέναντι στον Κόβατσιτς λέγοντας «όχι» στο πέναλτι στα δεξιά του. Με αυτή το δεύτερη απόκρουση πέναλτι έβαλε ήδη μπροστά τους Μαδριλένους, οι οποίοι δεν έχασαν την ευκαιρία τους με τα γκολ των Μπέλιγχαμ, Λούκας Βάσκεθ, Νάτσο Φερνάντες και Ρούντιγκερ.

Η Ρεάλ προκρίθηκε στα ημιτελικά για να ανταγωνιστεί για μια θέση στον τελικό του Γουέμπλεϊ την 1η Ιουνίου κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Μπορούσια Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν είναι το άλλο ζευγάρι που θα διεκδικήσει μία θέση στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.