Αντσελότι: «Ολοι νόμιζαν ότι ήμασταν νεκροί, αλλά η Ρεάλ δεν πεθαίνει ποτέ» (vids)

Κάρλο Αντσελότι

i

PrtScr

Αντσελότι: «Ολοι νόμιζαν ότι ήμασταν νεκροί, αλλά η Ρεάλ δεν πεθαίνει ποτέ» (vids)

Κώστας Τόπας 09:41 - 18.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:41 - 18.04.2024

Ο Κάρλο Αντσελότι στάθηκε στην πίστη και την θυσία των παικτών του οι οποίοι έκαναν τα πάντα προκειμένου η Ρεάλ Μαδρίτης να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League.

Ο Κάρλο Αντσελότι επαίνεσε την ικανότητα για θυσίες που έδειξε η ομάδα του μετά τη σφράγιση της πρόκρισης στα ημιτελικά στη διαδικασία των πέναλτι (3-4). «Όλοι νόμιζαν ότι ήμασταν νεκροί, αλλά ποτέ δεν μπορείς να θεωρήσεις τη Ρεάλ νεκρή, γιατί η Ρεάλ δεν πεθαίνει ποτέ», ξεκίνησε ο Ιταλός τεχνικός τονίζοντας το έπος που πάντα συνοδεύει τους «μερένχες», ειδικά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

«Εχουμε δει τη Ρεάλ να κάνει αυτή την τακτική πολλές φορές. Είναι η ασπίδα, που σε οδηγεί να κάνεις αυτό που δεν αναμένεται. Στη διαδικασία των πέναλτι πειστήκαμε για την πρόκριση». Ο Ιταλός προπονητής τόνισε στη συνέχεια ότι: «Μου αρέσει όταν βλέπω μια ομάδα που αγωνίζεται και θυσιάζει όπως έχουμε κάνει εμείς. Η νίκη εδώ θα μπορούσε να γίνει μόνο με αυτόν τον τρόπο».

Ο πιο ψύχραιμος προπονητής: Ολη η Ρεάλ ξέσπασε σε πανηγυρισμούς και ο Αντσελότι απλά έσφιξε τη γροθιά του (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

09:31 - 18.04.2024

Ο πιο ψύχραιμος προπονητής: Ολη η Ρεάλ ξέσπασε σε πανηγυρισμούς και ο Αντσελότι απλά έσφιξε τη γροθιά του (vid)

Ο Κάρλο Αντσελότι τη στιγμή που οι παίκτες του ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς μετά την τελευταία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αντόνιο Ρούντιγκερ, παρέμεινε ψύχραιμος στον πάγκο κι απλά έσφιξε την γροθιά του.

Ο Κάρλο Αντσελότι αποκάλυψε μάλιστα και τη συνομιλία με τον Γκουαρντιόλα: «Ο Γκουαρντιόλα μας συνεχάρη για την πρόκριση και μας ευχήθηκε καλή τύχη. Ήταν ένας τζέντλεμαν όπως ήταν πάντα και όπως είναι η Σίτι. Από πλευράς μας, αμυντικά τα πήγαμε πολύ καλά. Η Σίτι σου δημιουργεί πολλά προβλήματα και πρέπει να χειριστείς πολλά πράγματα αμυντικά και το κάναμε πολύ καλά».

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι η ψυχραιμία που είχε ο Ιταλός τεχνικός όταν ο Αντόνιο Ρούντιγκερ εκτέλεσε το τελευταίο πέναλτι και χάρισε στη Ρεάλ την πρόκριση. Τη στιγμή λοιπόν που όλοι οι παίκτες των «μερένχες» ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς, ο Κάρλο Αντσελότι είχε την απόλυτη ψυχραιμία στον πάγκο και πανηγύρισε απλά σφίγγοντας την γροθιά του.

«Εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία που είχαμε. Προσπαθήσαμε να ξεκινήσουμε το παιχνίδι δυνατά, όχι όπως πέρσι, για να έχουμε μεγαλύτερη πίεση. Μας βγήκε καλά γιατί σκοράραμε νωρίς. Και μετά αμυνθήκαμε, πολεμήσαμε και θυσιασθήκαμε. Για μένα, ήταν ο μόνος τρόπος να βγω ζωντανός από αυτή την αναμέτρηση. Πως να παραμείνω ψύχραιμος; Δεν μου έχει μείνει και καθόλου ενέργεια», κατέληξε ο προπονητής των Μαδριλένων.