Ο πιο ψύχραιμος προπονητής: Ολη η Ρεάλ ξέσπασε σε πανηγυρισμούς και ο Αντσελότι απλά έσφιξε τη γροθιά του (vid)

Κάρλο Αντσελότι

i

PrtScr

Ο πιο ψύχραιμος προπονητής: Ολη η Ρεάλ ξέσπασε σε πανηγυρισμούς και ο Αντσελότι απλά έσφιξε τη γροθιά του (vid)

Κώστας Τόπας 09:31 - 18.04.2024

Ο Κάρλο Αντσελότι τη στιγμή που οι παίκτες του ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς μετά την τελευταία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αντόνιο Ρούντιγκερ, παρέμεινε ψύχραιμος στον πάγκο κι απλά έσφιξε την γροθιά του.

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League. Και όλα χάρη στις αποκρούσεις του Λούνιν στη διαδικασία των πέναλτι και σε ένα σουτ του Ρούντιγκερ που έδωσε στους Μαδριλένους αυτή την ιστορική πρόκριση. Ο αγώνας ήταν ένας μονόλογος για τη Σίτι απέναντι σε μια ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης που έκανε μια τρομερή επίδειξη αμυντικής επιβίωσης.

Αυτό ήταν αρκετό για να αποκλείσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης που έκανε τα πάντα για να κερδίσει, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έχοντας αυτό το μέταλλο που κανένας άλλος δεν έχει.

«Δεν μπορείς να το εξηγήσεις. Ξεκινήσαμε καλά, πήραμε το προβάδισμα και μετά αρχίσαμε να αμυνόμαστε, να υποφέρουμε, να προκριθούμε. Νομίζαμε ότι θα παίξουμε διαφορετικά, αλλά όταν προηγηθήκαμε, ρίξαμε υπερβολικά το μπλοκ. Και η Σίτι είχε περισσότερο έλεγχο. Πάντα έχει. Νομίζω ότι αμυνθήκαμε πολύ, πολύ καλά», ανέφερε αρχικά ο Κάρλο Αντσελότι μετά την ιστορική πρόκριση της ομάδας του.

«Είμαι μέρος αυτής της ομάδας. Είμαι πολύ περήφανος. Αυτή η ομάδα έχει μια εξαιρετική δέσμευση, η οποία έχει σφυρηλατηθεί αυτή τη σεζόν με τους τραυματισμούς στην αρχή. Νομίζω ότι όλοι είναι πολύ συγκεντρωμένοι στο πώς να αμυνθούν και τα πάνε καλά», τόνισε στη συνέχεια.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι η ψυχραιμία που είχε ο Ιταλός τεχνικός όταν ο Αντόνιο Ρούντιγκερ εκτέλεσε το τελευταίο πέναλτι και χάρισε στη Ρεάλ την πρόκριση. Τη στιγμή λοιπόν που όλοι οι παίκτες των «μερένχες» ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς, ο Κάρλο Αντσελότι είχε την απόλυτη ψυχραιμία στον πάγκο και πανηγύρισε απλά σφίγγοντας την γροθιά του.

«Εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία που είχαμε. Προσπαθήσαμε να ξεκινήσουμε το παιχνίδι δυνατά, όχι όπως πέρσι, για να έχουμε μεγαλύτερη πίεση. Μας βγήκε καλά γιατί σκοράραμε νωρίς. Και μετά αμυνθήκαμε, πολεμήσαμε και θυσιασθήκαμε. Για μένα, ήταν ο μόνος τρόπος να βγω ζωντανός από αυτή την αναμέτρηση», κατέληξε ο προπονητής των Μαδριλένων.