Το «τρελό» στατιστικό της Ρεάλ που κάνει τους αντιπάλους της να «τρέμουν» στα ημιτελικά (vids)

Ρεάλ Μαδρίτης

i

©Photo by Naomi Baker/Getty Images/Ideal Images

Το «τρελό» στατιστικό της Ρεάλ που κάνει τους αντιπάλους της να «τρέμουν» στα ημιτελικά (vids)

Κώστας Τόπας 12:42 - 18.04.2024

Υπάρχει ένα απίστευτο στατιστικό για την Ρεάλ Μαδρίτης που δείχνει ότι κάθε φορά που αποκλείει την πρωταθλήτρια Ευρώπης, στο τέλος κατακτάει την κούπα με τα μεγάλα «αυτιά».

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει χάσει το στέμμα της. Η υπερασπίστρια του Champions League χτύπησε σε τοίχο το βράδυ της Τετάρτης (17/04) στον δεύτερο αγώνα των προημιτελικών του θεσμού. Και συγκεκριμένα έπεσε πάνω στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία στο τέλος κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης

Αν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε πίστευε ότι έβαλε την ομάδα του σε τροχιά ισοφάρισης στο 76ο λεπτό, οι Άγγλοι δεν μπόρεσαν να σπάσουν οριστικά το φράγμα των Μαδριλένων, ακόμη και στην παράταση, προτού παραδώσουν τα «όπλα» τους στην διαδικασία των πέναλτι.

Είναι λοιπόν οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι που θα δώσουν το παρών στα ημιτελικά με τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Εκεί όπου οι «μερένχες» θα αντιμετωπίσουν την Μπάγερν Μονάχου η οποία νίκησε την Άρσεναλ (1-0). Και οι Γερμανοί θα πρέπει να είναι ακόμη πιο καχύποπτοι καθώς ένα αρκετά τρελό στατιστικό είναι υπέρ των Μαδριλένων.

Πράγματι, ο σύλλογος με τις περισσότερες επιτυχίες στην ιστορία στο Champions League, με 14 τίτλους έχει την καλή συνήθεια να σηκώνει το τρόπαιο κάθε φορά που καταφέρνει να κερδίσει τον κάτοχο του τίτλου στη διαδρομή του. Αυτό επαληθεύτηκε έξι φορές, ακόμα κι αν οι μορφές της διοργάνωσης έχουν ποικίλει με την πάροδο των ετών.

Οι έξι φορές που η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Champions League αφού νίκησε τον υπερασπιστή της διοργάνωσης:

1966: Νίκησε την Ίντερ στους ημιτελικούς (1-0, 1-1)

1998
: Νίκησε την Μπορούσια Ντόρτμουντ στους ημιτελικούς (2-0, 0-0 )

2000
: Νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους προημιτελικούς (0-0, 3-2)

2002: Νίκησε την Μπάγερν Μονάχου στα προημιτελικά (1-2, 2-0)

2014: Νίκησε την Μπάγερν Μονάχου στα ημιτελικά (1- 0, 4-0)

2022: Νίκησε την Τσέλσι στα προημιτελικά (1-3, 3-2)

Μια εξαίρεση, ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί κατά τη σεζόν 1963-1964 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Συλλόγων Ευρώπης: ο σύλλογος της Μαδρίτης κατάφερε να αποκλείσει τον νικητή της προηγούμενης σεζόν, Μίλαν, στους προημιτελικούς (4-1, 0- 2) αλλά στο τέλος έχασε από την Ιντερ (3-1).

Ολα αυτά βέβαια είναι αρκετά για να έχουν οι φίλοι των «μερένχες» λίγη ελπίδα παραπάνω από τους τρεις συλλόγους που εξακολουθούν να συμμετέχουν στα ημιτελικά του Champions League.