Η Ρεάλ επιτίθεται στον πρόεδρο της Γαλλικής Ομοσπονδίας για τον Ζιντάν: «Είναι ασέβεια, περιμένουμε διόρθωση...»
i

Ζινεντίν Ζιντάν/©Intime

Η Ρεάλ επιτίθεται στον πρόεδρο της Γαλλικής Ομοσπονδίας για τον Ζιντάν: «Είναι ασέβεια, περιμένουμε διόρθωση...»

Κώστας Τόπας 11:22 - 09.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:10 - 13.01.2023

Το μπέρδεμα με τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλικής Ομοσπονδίας εναντίον του Ζιντάν έχει προκαλέσει την αντίδραση της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία με ανακοίνωση επικρίνει τον Νοέλ Λε Γκραέ.

Ο Νοέλ λε Γκραέ ρωτήθηκε για τις φήμες που ήθελαν τον θρυλικό μέσο, Ζινεντίν Ζιντάν να έχει επικοινωνήσει μαζί του για να αναλάβει την Εθνική ομάδα της Γαλλίας και η απάντηση που έδωσε δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

«Αν προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί μου ο Ζιντάν; Σίγουρα όχι, δεν θα το σήκωνα και να με έπαιρνε ούτως ή άλλως», ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα στο RMC.

Αυτές οι δηλώσεις ήταν αρκετές για να ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων. Ενας από αυτούς που πήραν ξεκάθαρη θέση υπέρ του Ζινεντίν Ζιντάν ήταν ο Κιλιάν Εμπαπέ.

 «Ο Ζιντάν είναι η Γαλλία, Δεν δείχνουμε τέτοια έλλειψη σεβασμού απέναντι σε έναν θρύλο», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο Γάλλος αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης με τη σειρά της κατακεραύνωσε τον τον πρόεδρο της γαλλικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, κάνοντας λόγο για ασέβεια προς το πρόσωπο του Ζινεντίν Ζιντάν.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης εκφράζει τη λύπη της για τις ατυχείς δηλώσεις του προέδρου της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Νοέλ λε Γκραέ, για τον Ζινεντίν Ζιντάν, έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους του παγκόσμιου αθλητισμού. Αυτά τα λόγια υποδηλώνουν έλλειψη σεβασμού προς μια από τις φιγούρες που θαυμάζουν περισσότερο οι ποδοσφαιρόφιλοι σε όλο τον κόσμο και ο σύλλογός μας αναμένει μια άμεση διόρθωση. 

Ο Ζινεντίν Ζιντάν, παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης που υπερασπίζεται τη φανέλα της χώρας του, μεταξύ πολλών άλλων τίτλων, αντιπροσωπεύει τις αξίες του αθλητισμού και το έχει αποδείξει σε όλη την επαγγελματική του καριέρα ως παίκτης και ως προπονητής. 

Οι δηλώσεις του προέδρου της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου είναι ακατάλληλες για κάποιον που έχει αυτή την εκπροσώπηση και αποκλείεται, όπως αυτές που κάνει και για τον αρχηγό μας Καρίμ Μπενζεμά, νυν Χρυσή Μπάλα, πρωταθλητή του Λιγκ των Εθνών με τη Γαλλία το 2021 και νικητής 5 Champions League, μεταξύ πολλών άλλων τίτλων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των «μερένχες».