Ζιντάν: Είπε «όχι» στις ΗΠΑ

Ζιντάν: Είπε «όχι» στις ΗΠΑ

Sportal newsroom 11:41 - 08.01.2023 / Ανανεώθηκε: 11:44 - 08.01.2023

Ο Ζινεντίν Ζιντάν είχε πρόταση για να αναλάβει την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, αλλά την αρνήθηκε.

Το ποδόσφαιρο κάνει σταθερά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα και η εθνική ομάδα της χώρας να έχει αξιόλογη παρουσία στις διεθνείς διοργανώσεις. Στα πλαίσια αυτής της ανάπτυξης του αθλήματος η Ομοσπονδία ποδοσφαίρου των ΗΠΑ προσπάθησε να πείσει τον Ζινεντίν Ζνιντάν να γίνει προπονητής της ομάδας. Παρά την προσπάθεια της Ομοσπονδίας ο «Ζιζού» αρνήθηκε την πρόταση.

Δημοσιεύματα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα από το «ESPN» αναφέρουν πως οι άνθρωποι της αμερικανικής ομοσπονδίας αναζητούν τον επόμενο προπονητή της εθνικής ομάδας καθώς στις 31 Δεκεμβρίου εξέπνευσε το συμβόλαιο του Γκρεγκ Μπερχάλτερ. Όπως φαίνεται ο Γάλλος τεχνικός ήταν πρώτη επιλογή στη λίστα αλλά αρνήθηκε την πρόταση που του υπεβλήθη.

Στο μυαλό του παλαίμαχου άσου και πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή με την εθνική Γαλλίας, είναι κάποια στιγμή να «καθοδηγήσει» την εθνική ομάδα της χώρας του από την άκρη του πάγκου. Ωστόσο αυτό προς το παρόν αναβάλλεται τουλάχιστον μέχρι το 2026, καθώς η Γαλλικη Ομοσπονδία ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της ε τον Ντιντιέ Ντεσάν μέχρι το 2026.