Η ξεχωριστή κίνηση του Ρέτσου

Παναγιώτης Ρέτσος

i

© Intime

Η ξεχωριστή κίνηση του Ρέτσου

Και περιβραχιόνιο και στιγμή πραγματικού αρχηγού για τον Έλληνα στόπερ.

Για τον Παναγιώτη Ρέτσο, το ματς με την Κηφισιά είχε και πάλι ξεχωριστές στιγμές. Λίγες ημέρες μετά την ήττα από την Φράιμπουργκ, ο Έλληνας στόπερ πήρε φανέλα βασικού από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και μαζί και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Όταν έγινε αλλαγή, ο Ρέτσος το έδωσε στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, λίγο πριν χειροκροτηθεί από τον κόσμο του Ολυμπιακού. 

Βλέπει μια αλλαγή εικόνας ο κόσμος, ένα παιδί που… κρεμάστηκε στα μανταλάκια στο ματς με τον Άρη για τα πλέι οφ και που βρέθηκε με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου. Στηρίχθηκε, όμως, ο Μαρτίνεθ ήθελε να τον δει, τον πίστεψε και δικαιώνεται αντικρίζοντας την εικόνα του.

Ο Παναγιώτης Ρέτσος, μόλις είχε ολοκληρωθεί το ματς με την Κηφισιά, έκανε μια ξεχωριστή κίνηση. Ο στόπερ των Πειραιωτών, είδε πολλούς παίκτες του να φεύγουν για τα αποδυτήρια. Παρότι και ο ίδιος είχε γίνει αλλαγή, δεν έπραξε το ίδιο. Πήγε στους συμπαίκτες του, ζήτησε μάλιστα να φωνάξουν και αυτούς που είχαν πάει ήδη στα αποδυτήρια, για να βγουν έξω και να ευχαριστήσουν τον κόσμο του Ολυμπιακού για τη στήριξή του. «Πάμε στον κόσμο…», έλεγε στους συμπαίκτες του, για να γίνει πράξη η επιθυμία του.

Οι παίκτες βγήκαν και πάλι έξω, πήγαν προς το πέταλο της Θύρας 7 και χειροκρότησαν τον κόσμο που δεν γύρισε την πλάτη. Ήταν και πάλι στο γήπεδο, έστω και μετά την ήττα. «Θρύλε γερά, πρωτάθλημα ξανά», φώναζαν οι φίλοι του Ολυμπιακού στους παίκτες, που συνεχίζουν μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές από την κορυφή και αήττητοι.

Η κίνηση του Παναγιώτη Ρέτσου πάντως ήταν ξεχωριστή, γιατί είναι ένα παιδί που βρέθηκε για τα καλά στο… στόχαστρο. Όπως και η κίνηση του κόσμου να τον χειροκροτήσει στην αλλαγή του, δείχνει στήριξη στο πρόσωπό του, κόντρα στη… μόδα των social media.