Ο Ρικέλμε φόρεσε φανέλα με το όνομα του Μαραντόνα και αποθεώθηκε (vid)

Χουάν Ρομάν Ρικέλμε

i

PrtScr

Ο Ρικέλμε φόρεσε φανέλα με το όνομα του Μαραντόνα και αποθεώθηκε (vid)

Κώστας Τόπας 10:02 - 26.06.2023

Ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα κι αποθεώθηκε στο κατάμεστο «Μπομπονέρα».

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ήταν αυτός που έλειψε κυρίως στο φιλικό που έγινε προς τιμήν του Χουάν Ρομάν Ρικέλμε ανάμεσα στις δύο ομάδες που σημάδεψαν την καριέρα του, την Μπόκα Τζούνιορς και την εθνική Αργεντινής.

Η Μπόκα επικράτησε 5-3 με δύο γκολ του Αντόνιο Μπαρίχο και από ένα των Πάμπλο Λεντέσμα, Σέρχιο Μαρτίνεθ και του τιμώμενου προσώπου, ενώ για την παγκόσμια πρωταθλήτρια σκόραραν οι Μέσι, Φερνάντο Γκάγκο και Λούτσο Γκονζάλες.

Μετά το τέλος του αγώνα και όταν ο Ρικέλμε πήρε το μικρόφωνο στα χέρια του για να ευχαριστήσει τους Αργεντινούς για την αγάπη που του έδειξαν καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του και φόρεσε τη φανέλα με το νούμερο «10» και το όνομα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, με τον οποίο είχε σοβαρές διαφορές πριν από χρόνια στην Εθνική Αργεντινής: «Ήμουν τυχερός γιατί επρεπε να παίξω με τον σπουδαιότερο που έβλεπα ως παιδί: τον Μαραντόνα».

Τότε, οι 56.000 οπαδοί που είχαν γεμίσει το «Μπομπονέρα» σηκώθηκαν από τα καρεκλάκια τους και χειροκρότημα τον 45χρονο Αργεντινό γι' αυτή τη σπουδαία κίνηση που προέβη.

Το ίδιο είχε πράξει και ο «Ντιεγκίτο» στο παρελθόν, όταν σε μία αναμέτρηση φορούσε τη φανέλα του Ρικέλμε κάτω από τη δική του.