Η Ρόμα ανακοίνωσε την πώληση του Ζιανόλο στη Γαλατασαράι
i

Νικολό Τζανιόλο/ Photo by Fabio Rossi/ AS Roma via Getty Images

Η Ρόμα ανακοίνωσε την πώληση του Ζιανόλο στη Γαλατασαράι

Κώστας Τόπας 08:40 - 09.02.2023 / Ανανεώθηκε: 08:54 - 09.02.2023

Η Ρόμα ανακοίνωσε την παραχώρηση του Νικολό Ζιανόλο στη Γαλατασαράι. Το «χρυσό» deal των Τούρκων με τον Ιταλό μέσο.

Έπειτα από αρκετά… επεισόδια το σίριαλ της αποχώρησης του Νικολό Ζανιόλο από τη Ρόμα φτάνει στο τέλους. Ο επόμενος προορισμός στην καριέρα του Ιταλού μέσου θα είναι το πρωτάθλημα της Τουρκίας και η Γαλατασαράι. Εχοντας ζητήσει από τους «τζιαλορόσι» να αποχωρήσει από τον σύλλογο κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, υπήρξαν αρκετοί υποψήφιοι «μνηστήρες» για τον Ζανιόλο, ωστόσο η τουρκική ομάδα ήταν εκείνη που τον έπεισε να πει το πολυπόθητο «ναι».

Η Ρόμα, η οποία ανακοίνωσε την πώλησή του, θα λάβει 16,5 εκατομμύρια ευρώ και ακόμη 13 εκατομμύρια ευρώ με τη μορφή μπόνους. Συνολικά, οι «τζιαλορόσι» έχουν εγγυημένα 23 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αξίωνε μάλιστα για τον Ζανιόλο. Τα 2,5 εκατ. ευρώ εξ αυτών θα καταλήξουν στην Ίντερ η οποία διατηρούσε 10% περίπου ποσοστό μεταπώλησης. 

Μάλιστα, η Ρόμα θα κρατήσει το 20% των οικονομικών δικαιωμάτων του διεθνή Ιταλού επιτελικού χαφ. Επιπλέον, υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης του παίκτη ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ. Όσο για τον μισθό του ποδοσφαιριστή, θα λαμβάνει 3,5 εκατομμύρια ευρώ για κάθε χρόνο που αγωνίζεται στην τουρκική ομάδα.